Hur väljer jag det bästa Tinted SPF Moisturizer?

January 17

När du väljer en tonad SPF fuktkräm, de tre viktigaste sakerna att tänka på är skuggan av nyans, mängden SPF, och om fuktkräm är vattenbaserade eller oljebaserade. I de flesta fall är ett vattenbaserat fuktighetskräm ett bättre val för personer med fet, kombination, eller normal hud, medan oljebaserade moisturizers kan fungera bättre för dem med torr hud. Som med andra mjukgörande, vara noga med att välja en produkt som annonserar att det inte kommer att täppa till porerna eller orsaka akne.

Innan du köper en tonad SPF fuktkräm, måste du bestämma var du kommer att använda fuktighetskräm. Om det kommer att användas främst i ansiktet, se till att köpa en fuktkräm speciellt framtagen för ansiktet. En bra tumregel att komma ihåg är att produkter tillverkade för ansiktet är i allmänhet säkra att använda på resten av kroppen, men produkter avsedda för kroppen skall inte användas i ansiktet. Om du planerar att använda fuktighetskräm på både ansiktet och resten av kroppen, kan du antingen välja ett tonat SPF fuktkräm speciellt för ansiktet eller så kan du köpa en produkt för ansiktet och en för kroppen.

Många människor köper tonade moisturizers förutsatt att produkterna innehåller automatiskt SPF grund av reklam som använder ord som "solkysst" eller "garvning," när det verkligen dessa ord är tänkta att beskriva skuggan av nyans i stället någon skyddande funktioner. Se till att välja en produkt som faktiskt innehåller SPF, eftersom de vanliga tonade fuktkrämer utan SPF kommer att ge något solskydd. Dessutom väljer en färgad SPF fuktkräm med en tillräckligt hög solskyddsfaktor som det ska vara användbart. De flesta hudvårdsspecialister och dermatologer rekommenderar att du använder en produkt med ett minimum SPF 15. Se också till att återigen fuktighetskräm eller andra solskyddsprodukter efter en längre tid i solen eller efter bad och svettning.

Olika märken av tonade SPF fuktighetskräm erbjudande olika nyanser av färgton med varje produkt. Liknar välja rätt nyans av concealer eller foundation makeup, är det viktigt att inte välja en nyans för långt ifrån din naturliga hudton. Iklädd en nyans som är alldeles för ljus eller för mörk tenderar att göra det uppenbart att du bär tonade produkter. Du kan testa fuktighetskräm innan du köper den för att se hur bra det går med din naturliga hudton genom att tillämpa en liten klick av produkten på baksidan av din hand eller din inre handleden.

  • Var noga med att hitta en fuktighetskräm som inte kommer att täppa till porerna och orsaka akne.
  • Betrakta skuggan av färgton, mängden SPF, och huruvida SPF fuktighetskräm är olje- eller vattenbaserade.
  • En tonad fuktkräm kan härma skenet av en solbränna, men med mycket färre negativa konsekvenser.