Vad gör jag om min Skäggagam inte äter?

May 25

Bearded drakar är underbara, mystiska små varelser som kan driva sina mänskliga föräldrar att distraktion när de rullar sina ödla ögon på en syrsa eller ett salladsblad. Saknar både intellektuella resurser som krävs för att behärska engelska och rätt orala konfiguration man uttalar de flesta engelska ord, när en skäggig drake vann? € t äta, det är verkligen canâ € t förklara varför. Det innebär en ödla ägare måste göra vissa grundläggande sleuthing att avgöra om draken är ångest, om förhållandena habitat behöver justeras eller om itâ € s tid att ta nötkreatur till veterinären för en kontroll.

Många typer av ödlor är lite på en inte-så-stingslig-feely sidan, och skäggiga drakar är särskilt känsliga för för mycket stress. Medan itâ € s bra för ödla älskare att lyfta sina drakar ur buren för lite fjällande gosa då och då, itâ € s viktigt att inte överdriva. För mycket närhet gör en drake vill andas eld, och när thereâ € s så mycket stress, kommer det ofta att förlora lusten för chow, och Skäggagam wonâ € t äta.

Om thereâ € s bara för mycket aktivitet pågår runt en skäggig Dragona € s miljö, kan stressen också förekomma. Om buren är på en plats där barn, hundar och katter regelbundet riva genom eller förbi för ett besök, draken förmodligen wonâ € t känner alltför säker. En sak en ägare kan göra för att göra livsmiljön lite mer tröstande är att täcka sidorna av buren. Det kan tyckas logiskt att flytta buren, men eftersom dessa små killar är vanedjur, kan det faktiskt slå tillbaka in i en fullfjädrad hungerstrejk.

Bebis skäggiga drakar shouldnâ € t inhysas med de stora grabbarna. Mindre drakar kommer att vägra mat om de känner sig skrämmas av större bröder och systrar. Buren måste vara ren, också, eftersom en snuskig miljö är nog att sätta någon ödla från sin feed.

Miljön skäggiga drakar kräver är mycket specifika. Fel temperatur eller för mycket fukt kan vara tillräckligt för att ödlan vill krypa under en sten. När en skäggig drake vann? € t äter, ofta visar det sig vara orsakad av ett miljöproblem. De behöver högre dagstemperaturer med en del av buren i skuggan. Nittiofem till 110 grader Fahrenheit (35-43 grader Celsius) är de stort, och en flat sten på vilken man sprawl och bask är något varje skäggiga drake behov.

Om Skäggagam wonâ € t äta trots alla dessa krav behandlas, itâ € s tid för ett besök hos veterinären. Möjligen är odjuret helt enkelt gå igenom en vilande period. Om så är fallet, kan veterinären ge instruktioner för hur man underlättar lite vila och avkoppling. Itâ € s också möjligt, dock är det ödlan lider av en sjukdom eller störning som kräver läkarvård.

  • Skäggiga drakar konsumerar små insekter samt grönsaker.
  • Skäggiga drakar får inte äta om deras miljö inte är lämplig.