Vad är Kabanos?

August 12

Kabanos, som också är känd som kabanosy, är en typ av polska korv. Denna typ av korv görs normalt av griskött, även nötkött, lamm, eller kalkon skulle också kunna användas. Kabanosy finns i många olika storlekar, men det är traditionellt serveras i 24-tums (60 cm) längder. Till skillnad från många andra typer av korv, är Kabanos inte tungt kryddat, och de flesta sorter innehåller bara salt och peppar för extra smak. Många människor gillar kabanosy eftersom det tenderar att ha en rökig smak, och det kan hålla på länge utan att förstöra.

När Kabanos serveras i långa längder, är det oftast viks upp flera gånger så att den passar på en vanlig tallrik. Kabanosy kan serveras som en del av en huvudrätt eller som förrätt. Denna typ av korv är också en populär mellanmål mat eftersom det tar lång tid att skämma bort. Det är inte ovanligt att vissa vandrare att ta Kabanos med dem på utflykter vandring eftersom det håller så bra och kräver ingen förberedelse innan du äter. Till skillnad från vissa andra typer av korv, är kabanosy mycket torr i texturen, så det är också inte kladdigt att äta.

I USA, är Kabanos typiskt gjord av griskött. I hela Europa är det betydligt vanligare att hitta kabanosy gjord av nötkött, lamm och annat kött, men fläsk används också där. Vissa människor i olika delar av världen gör den här typen av korv med hästkött. Judiska delis som tjänar Kabanos använder vanligtvis Turkiet för att göra det eftersom det anses kosher, medan användningen av fläskkött inte skulle anses vara kosher. Termen kosher avser dietlagar i den judiska religionen, och folket i den tron ​​försöker oftast att undvika att äta kött från vissa djur, inklusive svin.

Folk tjänar Kabanos med många olika livsmedel och laga det på flera olika sätt. Några av de vanligaste metoderna för matlagning kabanosy involverar stekning, bakning och grillning, även om vissa människor föredrar att hugga upp det i små bitar och lägg det till sina soppor för extra smak. När Kabanos serveras som förrätt, ost och kex kan erbjudas vid sidan om. Även om den här typen av korv är traditionellt inte tungt kryddat, många människor som gör det från början vara kreativ med sina ingredienser. Vissa ingredienser som kan tillsättas för att förstärka smaken av kabanosy inkluderar paprika, senapsfrö, och koriander, samt ingefära eller muskot.

  • Kabanos ibland smaksatt med koriander.