Vad är en diagnostik Scan Tool?

March 22

De flesta moderna bilar idag är fulla av teknik och prylar. Denna teknik ger både komfort och effektivitet i motorn och en bilkupé. På grund av detta förskott teknik, är ett diagnostiskt scan verktyg som krävs för felsökning i moderna bilar. Detta verktyg ansluts till datorns processor port i bilen och rapporterar eventuella avvikelser med speciella felkoder.

En on-board diagnos informationssystem (OBD-II) är standard datorsystemet i de flesta bilar idag. Detta system byggdes i ett försök att hjälpa biltillverkarna att upprätthålla bränsleutsläppsnormer. OBD-II-systemet kräver en speciell diagnostisk felsökningsverktyg för att läsa dator felkoder. Detta system hanterar vanligtvis bränsleekonomi, bil timing och prestanda.

Todayâ € s bilar har normalt en speciell check engine lampa på instrumentpanelen. Detta ljus lyser när bilen diagnossystemet känner igen ett feltillstånd. Det finns många möjliga orsaker som kan lösa en check motorn ljus. Det diagnostiska Scan Tool används av mekaniker för att avgöra vilka specifika systemfel som orsakar felet. Utan detta verktyg skulle diagnoser vara extremt svårt.

Äldre bilar har främst byggt med mekaniska anordningar med begränsad diagnostisk automation. Detta krävde en mekaniker att ha problem skytte som var mer av en konst än en vetenskap. Todaya € s mekanik är beroende av det diagnostiska avsökningsverktyg för att bestämma de mekaniska problemen i fordonet.

De första versionerna av Scan Tool var extremt dyra. Detta gjorde bilreparationer nästan omöjligt för ett hem mekaniker. Inom de senaste tio åren har den diagnostiska skanningsverktyg blivit mer överkomliga. Idag finns i en liten batteridriven enhet och kan enkelt anslutas till bilens OBD-II-port.

Genomsökningen verktyget tillbaka speciella koder som är baserade på återförsäljare datorns specifikationer. Dessa koder måste anpassas till en återförsäljare reparationsmanual för att bestämma fel. De flesta handböcker bilen reparerar kan köpas direkt från en återförsäljare. Denna handbok är en full how-to handbok om hur man fixar de särskilda villkoren fel i bilen.

När en bil har fastställts av en mekaniker, skall OBD-II-systemet återställas. Denna återställningsalternativ utförs typiskt med diagnostik Scan Tool. Underlåtenhet att återställa systemet ger föraren falsk felkod avläsningar. Detta är typiskt representeras av en blinkande kontrollera motorn ljus efter att ha lämnat verkstaden. Den enda andra metoden för att återställa detta feltillstånd är att koppla bort batteriet i flera minuter.

  • Alla fordon som tillverkas sedan 1996 är skyldiga att ha en inbyggd diagnostik dator, känd som OBD-II.
  • OBD-tekniken utvecklades ursprungligen för att bättre reglera utsläpp från bilar.
  • Mekanik kan förklara för kunderna vad de diagnostiska skannings koderna betyder och hur de ska repareras.
  • Ett diagnostiskt scan verktyg hjälper mekaniker avgöra fordonets mekaniska problem.