Vad är en Narrow Aisle Forklift?

March 3

En smalgångs gaffeltruck är en typ av tunga maskiner som används för att lyfta och sänka lastpallar av varor från höga hyllor eller andra förvaringsutrymmen. Denna speciella typ av gaffeltruck är konstruerad för att fungera i smalare utrymmen, exempelvis lager eller detaljhandelsföretag med smala gångar. Däcken i smalgången gaffeltruck är ofta ganska små för extra manövrerbarhet, och de är oftast gjorda av massivt gummi. De främre däck vända ungefär som bildäck, och i vissa fall, kan de vara monterade på en separat enhet som gör hissen till

Cockpiten på smalgången gaffeltruck är vanligtvis ganska liten, och operatören kommer i allmänhet stå upp i stället för att sitta ner i den. Detta gör att kroppen av smalgångs gaffeltruck för att vara kortare och ännu smalare, även om vissa truckar gör har en sittbrunnen. Om detta är sant, är hissen infästning brukar kunna svänga åt sidorna för att låta hissen att drivas utan att flytta hela maskinen. Denna typ av maskin är i allmänhet fyra hjul, medan en stand-up cockpit gaffeltruck får endast ha tre: två i fronten för stabilitet, och en i den bakre för snabb och enkel styrning.

Det är inte ovanligt att en smalgångs gaffeltruck för att presentera en elektrisk motor. Detta gör att maskinen ska fungera tyst och utan avgaser i slutna utrymmen. Detta är särskilt praktiskt när du använder fordonet i en butiksyta, eftersom maskinen kommer att vara mindre av en störning till kunderna. Hissen kan har en bensindriven motor lika bra eller till och med en dieselmotor. Dieselmotorer brukar vara ganska högt, och de kommer att producera en hel del avgaser, så de är i allmänhet inte användas inomhus.

Hissen är mer sannolikt att funktionen olika fästen på en smalgångs gaffeltruck för mer manövrerbarhet och mångsidighet. En sidoförskjutare, till exempel, är en uppsättning av blad som kan flyttas i sidled förutom upp och ner så att bladen kan placeras enkelt utan att behöva ompositionera hela fordonet. Detta kan vara nödvändigt i smala gångar eftersom hela maskinen inte kan få möjlighet att positioneras ordentligt för att få de gafflar uppradade helt rak med pallen. En sidoförskjutare förhindrar detta problem genom att låta operatören att rada upp gafflarna med hydrauliska kontroller snarare än genom att flytta hissen själv.

  • Lager är vanligtvis fylld och lossas med hjälp av smala truckar som kan navigera byggnadens gångarna.
  • Smala truckar används vanligtvis inuti lager.