Vad är några exempel på populära Collectible leksaker?

March 27

Undersöka värdena för vintage och samlarleksaker är en fantastisk process. Leksaker är mycket eftertrak av samlare av många skäl, inte minst som är nostalgi. När allt, som inte minns en favorit barndom leksak, endera du ägde eller en som du eftertraktade? I en eller annan form, samlarleksaker nästan alltid göra de 20 listor med objekt söks eller säljs på auktioner och antikmässor. Många av de mer populära samlarleksaker kan föra tillbaka förtjust minnen av din egen barndom.

Träleksaker, särskilt lastbilar och bilar, är alltid en stor hit i antika gallerior - särskilt de som var handgjorda av välkända leksakstillverkare halvt sekel eller mer sedan. På samma sätt är diecast bilar och lastbilar också mycket uppskattad av många leksakssamlare. Franklin Mint diecast bilar och lastbilar från tidigt 1900-tal är bara ett exempel.

Leksaker som firar minnet en fiktiv karaktär eller en riktig personlighet är också populära samlarobjekt. Space leksaker från 1960-talet, Evel Knievel leksaker från 1970-talet, Strawberry Shortcake, Holly Hobbie, Skrovliga Ann och Andy, och Barbie dockor, tillsammans med Star Wars actionfigurer och andra samlarobjekt leksaker är bara några exempel på vintage leksaker som samla en stor stort intresse från samlare.

Förutom faktiska leksaker, andra vintage barns poster såsom serietidningar och PEZ automater också vara samlarleksaker. Det finns många först drivna utgåva serietidningar som har befallt priser långt över $ 1000 $. Ingen liten bedrift för något som skulle ha kostat en ren nickel helt nytt.

PEZ automater, en annan het samlarobjekt leksak, yta som eBay listor i tusental vid varje given tidpunkt. Övriga poster som anses vara vintage eller samlarleksaker är tenn leksaker och matlådor. Många sällsynta vind upp leksaker tillverkade av tenn och tenn matlådor är bland de mest ansedda sorter av samlarleksaker.

Även samlarleksaker är inte annorlunda än någon annan form av samlarobjekt i att deras värderingar är oftast ses bara av samlare själva, vintage och samlarleksaker är nostalgisk och därför ofta har ett värde långt utöver den monetära slag. Internet har en mängd information om värdet och sällsynt olika samlarleksaker och heltäckande guider pris är tillgängliga via nätet och tegel och murbruk bokhandlar.

  • Gamla Barbie och Ken dockor anses samlarleksaker.
  • Vintage tenn leksaker är ofta en populär samlarobjekt.