Vad är en trådlös öronsnäcka?

November 18

En trådlös öronsnäcka är en miniatyr, sladdlös högtalare som passar på eller inne i örat, tar emot signaler från en fristående sändare. Den fristående Sändaren kan vara en mobiltelefon med inbyggd Bluetooth nätverksteknik, eller en Bluetooth-adapter för användning i en bärbar dator i stället för inbyggda högtalare. En dold trådlös öronsnäcka tar emot signaler från en typ sändare walkie-talkie via en ficka mottagare som förmedlar uppgifterna till hörluren.

I de flesta fall när folk refererar till en trådlös hörlur, de hänvisar till en liten gadget som sitter på ena örat via en öronklämma. Den trådlösa hörlur består av en liten monohögtalare och kondenserad mikrofon. Mikrofonen är ibland ligger högst vid slutet av en liten arm som når runt kinden. Enheten finns också en sändare och mottagare för att skicka och ta emot signaler från en ihopparad mobiltelefon så att användaren kan placera och besvara samtal handsfree. Dessa produkter är populära för körning men kan också användas i andra situationer, såsom på kontoret eller när du tränar.

En trådlös öronsnäcka kommunicerar med en mobiltelefon via Bluetooth-teknik, ergo telefonen måste vara Bluetooth eller förses med en Bluetooth-adapter. Bluetooth använder radiofrekvens (RF) vågor för att skicka signaler över korta avstånd på mindre än 30 fot (9.14m), skapa ett personligt nätverk (PAN). När den trådlösa hörlur och mobiltelefon har kopplats ihop via Bluetooth, kan man styra grundläggande funktioner i telefonen via röstkommandon möjliggör användning av telefonen utan att hantera den. Bluetooth nätverk kräver inte fri sikt, så att telefonen kan vara i en handväska, ficka, handskfacket, eller lägga i närheten.

En trådlös hörlur med mikrofon kan också kopplas ihop med en bärbar dator för att kringgå datorns inbyggda högtalare och mikrofon. Trådlösa headset rekommenderas för att använda Voice over IP (VoIP) teknik som Skype. VOIP tjänster kan abonnenterna att placera telefonsamtal via Internet, snarare än en Telco tjänst. Samtalen är gratis och många VoIP-tjänster erbjuder extra bonusar som gratis konferenssamtal och videosamtal. Ett trådlöst headset ska skära ner på eko skapad av återkoppling, och göra kommunikationen mer behaglig.

En enkelriktad dold trådlösa hörluren är ibland som en "spion hörsnäckan." Det är en liten enhet som sitter inne i örat, vilket gör det nästan omärkbart. Mottagaren är separat och kan hållas i en plånbok eller ficka. Sändaren är en walkie-talkie typ radio, från vilka kommandon kan utfärdas till dem på fältet. Range varierar beroende på modell, med vissa enheter reklam 3000 fot (914), eller cirka en halv mil. Förutom mottagaren, tvåvägssnäcka har en sändare och mikrofon, ibland klippt inuti hylsan.

Trådlösa hörlurar är också populära produkterna, även om en hörlur hänvisar ofta till ett monosystem. Trådlösa hörlurar använder antingen RF eller infraröd teknik för att kommunicera med en sändare som är kopplad direkt till ljudkällan.

  • En trådlös hörlur.