Vad är Vise Skruvar?

February 21

Ett skruvstäd skruv är den del av ett skruvstycke som drar de två käftarna samman och separerar dem. Beroende på utformningen av skruvstycket, kan skruvstycket skruven vara positionerat mot mitten av en av käftarna eller längs en av kanterna på skruvstäd. Längden på skruven bestämmer hur bred käftarna kan öppnas.

En enkel skruvstycke har två backar och ett skruvstäd skruv. I de flesta fall är en käft av skruvstycket stationärt och är ibland byggd på sidan av en arbetsbänk eller annan stabil struktur. Den andra sidan av skruvstäd är rörlig och är fäst vid städet skruven. När vände tillåter skruvstäd skruven här käken för att röra sig mot eller bort från den andra käken så att verktyget kan greppa stadigt på en träbit, metall eller annat material som en person arbetar med. När städet skruven är ordentligt åtdragen, kommer käftar ett skruvstäd hålla ett objekt stadigt utan bucklor, sprickor eller på annat sätt skada den.

Många gammaldags skruvstycken som är gjorda av trä har en trä skruvstäd skruv. Även om dessa skruvar är inte lika stark som deras metall motsvarigheter, kan de användas vid arbete med skog eller andra mjuka material. Metal skruvstäd skruvar, som kan användas med antingen trä eller metall vises, göra för en starkare skruvstäd som kan greppa ett föremål tätare.

Den ände av skruven som används för att dra åt skruvstycket är ofta utrustade med ett handtag eller en vev. Detta gör det enkelt för en person att vrida skruven för att öppna eller stänga skruvstäd. Alternativt många moderna skruvstycken bör spärr eller ens ett hydraulsystem. Spärrhandtag är ofta knutna till vise skruvar som öppna och stänga skruvstäd snabbt medan hydrauliken används på tunga eller industriella skruvstycken.

Utformningen av ett skruvstäd skruv liknar andra typer av skruvar. Kroppen av skruven är gängad så att den förblir på plats när städet är sluten kring ett objekt. Vise skruvar med gäng som är nära varandra ta fler varv för att flytta klorna men kan möjliggöra mer exakt positionering medan skruvstäd skruvar med gäng som är bredare tillåter isär skruven att flytta käkarna snabbare. Längden på skruven, tillsammans med längden på armen som håller den rörliga käften, styr hur långt skruvstycket kan öppna och stänga.