Vad är styvt skum ombord isolering?

March 7

Styvt skum ombord isolering, eller "rosa board" som det ofta kallas, är en hård, plan isolering som används för många typer av isolerande jobb. De stora fyrkantiga ark är perforerade på olika dimensioner för att låta brädorna som ska skäras och placeras mellan väggreglar. De finns i en mängd olika tjocklekar för att ge ett brett utbud av R-värde isolerande egenskaper. Även om inte lika känd som glasfiber isolerande rullar, bitar av styv isolering är mycket mindre kliande och lättare att använda i jämförelse.

När det gäller att placera isoleringen inne i en vägg, som täcker utrymmet är en snabb process med styvt skum ombord isolering. De stora arken lätt bryts i mindre stora bitar genom att snäppa den perforerade linjen över en sågbock eller på ett hörn väggregel. När den stora ark har brutits ner till lämplig storlek, helt enkelt står det mellan väggreglar och hålls på plats med en bit tejp. Den rosa Skivan kan även användas på invändiga tak.

Ett område där denna isolering överträffar sin glasfiber motparten är i re-sidospår en byggnad. Ofta när åter sidospår, kommer en entreprenör välja att placera styvt skum ombord på väggarna innan hänga den nya sidospår. Detta isolerande skikt på utsidan av strukturen bidrar till den isolerande faktor av byggnaden många gånger om. Genom att placera styva skum ombord isolering mot ytterväggar, är vind och drag stoppas innan de kan komma in i väggarna. Detta skapar en mycket varmare byggnad på vintern samt en svalare byggnad på sommaren.

Placering av rosa styrelsen på utsidan av konstruktionen ger också en jämn och plan yta att hänga den nya sidospår. Denna metod att backa sidospår ger också en fast, men ger, kudde till sidospår och kan förhindra brott eller böjning när hit med en hård boll eller liknande föremål. En märkbar bieffekt av att installera denna typ av isolering är ljudreduktion. Styrelsen ger ett lager av ljuddämpning som ofta skapar en mer bekväm och lugn miljö.

Enkel installation, värmeisolering och sund språk finns tre skäl till varför många entreprenörer och byggare väljer styvt skum ombord isolering vid finbearbetning nyproduktion eller renovering en äldre byggnad. Den rosa styrelsen skapar också en fast och plan yta där att lägga tegel och blockera framför. Lägga isolerande egenskaper till en tegelvägg är en typisk användning av isoleringen.