Jämför en vete-fri livsstil till andra dieter

May 3

Blir vete-fri en diet eller en livsstilsförändring? Vid någon tidpunkt, börjar du eller någon du känner den skrämmande uppgiften att förlora vikt för att titta och må bättre, eller för bättre hälsa. För de flesta, denna process innebär att begränsa kalorier till den punkt av svält.

Ja, du gissade rätt: den fruktade kost. Först, du är mycket motiverad att förlora dessa oönskade pounds. Men eftersom tiden går och du fortsätter att förneka din hunger, bleknar motivationen. Det är därför så många dieter är svåra att följa. Kroppens energibehov börjar uppväga mängden kalorier din kost val tillåter.

Din konstant hunger utmanar din önskan att gå ner i vikt och din beslutsamhet att hålla fast vid din kost, så att du upplever svaghet och en långsammare ämnesomsättning. Du förlorar din självkontroll, du ger in, och det är adios, kost. Ofta hamnar man vinner mer i vikt och bli ännu mer ohälsosamt än du var innan du började.

Att ha en större förståelse för hur vete, socker och vegetabiliska oljor påverkar din vikt och hälsa är avgörande i valet eller utveckla en kost som kommer att göra alla runt omkring dig avundsjuk. Tillämpa denna information till din diet ger dig struktur som behövs för att hålla kursen i god hälsa.

Många filosofier och dieter kring mat motsäger vete-, socker- och vegetabilisk olja-fri livsstil som är nödvändigt för att garantera god hälsa. Förstå sanningar bakom mer kontroversiell kostinformation - som idén att rött kött är ohälsosamt, bör att konsumtionen av fett och kolesterol minimeras, och att du bara måste bränna bort mer kalorier än du tar i - kan hjälpa dig att vinna förtroende i din kost.

Och förtroende är vad du behöver när så många felaktiga, blandade meddelanden virvlande omkring dig i alla riktningar.

Mainstream dieter kan vara effektiv i att de ger en struktur med sina kostplaner. Det är inte att säga att alla dieter föreslår att äta hälsosam mat, dock.

Tvärtom. Som en allmän regel, dieter begränsar kalorier på grund av en tro på att ju mindre du äter, desto mindre du väger. Det första steget till att äta mindre för de flesta planer är att minska mängden fett. Typiskt är dock att fettet ersätts av vetefyllda erbjudanden.