Skalning Din Utskrift

May 8

Arbetsblad kan bli mycket stora, mycket snabbt. Ofta vill man fortfarande skriva ut ett helt kalkylblad i ett enda pappersark. Excel gör detta enkelt att göra med hjälp av skalning. Allt du behöver göra är att följa dessa steg:

 1. Ställ in din kalkylblad som önskat.
 2. Välj Utskriftsformat på menyn Arkiv. Excel visar dialogrutan Utskriftsformat.
 3. Se till att fliken Sida väljs. (Se figur 1.) (Det är den-mest vänstra flik och ska visas som standard om du inte har nyligen visade en annan flik i dialogrutan Utskriftsformat.)

  Skalning Din Utskrift

  Figur 1. Sidan fliken på dialogrutan Utskriftsformat.

 4. I skalningsområdet, ange hur du vill att din produktion skalas. Excel kan du ställa skalning till något värde mellan 10 procent och 400 procent av normal storlek. (Resultatet av skalning till en viss procentsats kommer att bero på kvaliteten och funktionerna i din skrivare.)
 5. Som ett alternativ, använd Anpassa till att ange hur många sidor du vill utdata att ockupera.
 6. Klicka på OK.
 7. Skriv ut din arbetsblad som vanligt.

En av de knep jag använder ofta är att ställa in Anpassa till inställningarna till 1 sida bred med 99 sidor långa. På så sätt är jag säker på utgången får plats på en sida över. Eftersom min produktionen är inte över 99 sidor lång, ingen krympning sker på denna dimension. Jag sluta med utgång som är 1 sidan stor över hur allt många sidor lång Excel behöver skriva ut.

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (2841) gäller för Microsoft Excel 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Excel (Excel 2007 och senare) här: Skalning din utskrift.