Vad är en Bicep Bomber?

September 17

En biceps bombare är ett träningspass anordning för att hjälpa en tyngdlyftare utför bicep lockar korrekt och effektivt. Enheten har oftast en vadderad nackkudde eller rem som är kopplad till nylonväv när sveper runt till framsidan av kroppen. Detta bandet bifogas sedan en midja stöd som är tillräckligt styv för att stödja vikten av skivstång. Midjan stöd för biceps bomb vanligen dämpad på insidan för komfort, och den är formad för att möjliggöra bekväm positionering av biceps och armbågar.

En skivstång eller en uppsättning hantlar används tillsammans med biceps bombplan för att ge vikt lifter en effektiv träning. Lyften avgör hur mycket vikt att lyfta, så länge det är inom de rekommenderade viktgränser för biceps bombplan. När tyngden har laddats på skivstång eller på hantlarna kommer lyftaren komma till rätt läge genom att vila på baksidan av armarna mot den konturerade delen av remmen. Armarna ska hänga ner i startposition med handflatorna vända utåt. Lyften kommer sedan utföra en bicep curl som vanligt.

Fördelarna med att använda biceps bombaren området från att uppmuntra rätt teknik för att förebygga skador. Många lyftare som utför biceps curls utför ofta rörelsen felaktigt, vilket ökar sannolikheten för skador. Felaktig teknik kan också hindra lyftaren från att göra märkbara vinster i muskelutveckling, eftersom felaktig formen är osannolikt att stärka musklerna ordentligt. Skador såsom muskel stammar eller tårar är också mer sannolikt när lyftaren utför en bicep curl felaktigt, vilket kan leda till långvariga problem och spiltor i träningsprogram.

Vissa lyftare hitta bicep bombaren svår att använda eftersom midjebältet kan placera extra press på magen, vilket gör andningen svår. Andra lyftare hävdar att systemet inte ska vara nödvändigt om lyftaren lyfter lämplig mängd vikt för hans eller hennes förmåga nivåer, och om det lyftare uppmärksammar korrekt form. Tanken att systemet främjar lättja är utbredd i vissa kretsar, även om andra lyftare beröm systemet som ett bra sätt att träna nybörjare att använda rätt form samtidigt lyfta och för att förhindra skada. De flesta erfarna lyftare behöver inte systemet, eftersom de har utvecklat korrekt form utan användning av hjälpmedel.

  • En biceps bombare hjälper tyngdlyftare utför bicep lockar ordentligt för att hjälpa till att förhindra skador.
  • Kvinnliga bodybuilders tränar ofta sina biceps med lockar.
  • En skivstång kan användas tillsammans med biceps bombplan för att ge vikt lifter en effektiv träning.