Vad är en Mining Hjälm?

February 9

En gruvhjälmen är en typ av huvudbonad som är avsedd att skydda människor från fallande föremål och andra faror som är vanliga i gruvor. De första moderna hårda hattar skapades för användning i gruvor, och gjordes av flera lager av canvas som hålls samman av lim. Senare utvecklades gruv hjälmar konstruerat av material såsom aluminium, glasfiber, och injiceras termoplast. Ett internt system för fjädring hjälper till att förhindra att dessa hjälmar från att falla av och kan också ge lite extra stöttålighet från fallande föremål. Vissa gruvhjälmar är utrustade med inbyggd glödlampor, medan andra har fästen som gör fastsättningen av en anpassad lampa.

Före ca 1919 gruvarbetare hade vanligtvis mjuka läder derby mössor som gav ett begränsat skydd. Ett lager av shellack användes ofta för att belägga dessa hattar, och det var oftast en kort brätte för att ge en viss mängd skydd för ögonen. Den första dedikerade gruvhjälmen utvecklades i San Francisco, och var gjord av duk. För att skapa dessa hjälmar, var canvassen behandlades och utsattes därefter för ånga för att göra den mer böjlig. Lager av duk och lim sedan pressas in i formen av en hjälm, skapar det som allmänt känd som en "hårdkokt hatt," och senare förkortas till bara "hardhat."

En mångfald material har använts för att skapa gruvhjälmar genom åren. Aluminium och glasfiber var två tidiga material som erbjuds bra skydd, men injicerat termoplast blev också populärt. Denna typ av gruv hjälm skapas genom att injicera en specifik typ av polymer i en form. Resultatet, när den har svalnat, är en hjälm som ofta är mindre kostsam än aluminium eller glasfiber medan det fortfarande är elastisk.

En av de huvudkomponenter som kan hittas i en kvalitet gruv hjälm är ett upphängningssystem. Detta är en uppsättning av remmar och spännen som kan fastna en gruv hjälm till en gruvarbetare huvud och hindra den från att falla av när han arbetar. Dessa upphängningssystem är i allmänhet utformade för att upprätthålla en viss mängd tomt utrymme mellan miner huvud och den hårda ytan på hjälmen. Således, om toppen av hjälmen träffas av en fallande sten eller annat föremål, chocken av effekten kommer att avledas formuläret huvudet. Upphängningssystem har gått igenom ett antal förändringar genom åren, och vissa kan även vara omvänd.

För att hjälpa gruvarbetare se i mörkret, vissa gruvhjälmar är utrustade med lampor. Andra har en tillbehörsplats som gör att en gruvarbetare att fästa en lampa efter eget val, förutom ett antal andra bilagor. Ansiktsskydd, andningsapparater, och även trådlösa videokameror kan anslutas till dessa gruvhjälmar.

  • Hjälmar är en kritisk del av gruv säkerhetsutrustning.
  • Flera gruvarbetare arbetar.