Med tanke arbets Fotografisk sammansättning

February 7

Reglerna för sammansättning i fotografi är mer som riktlinjer än lagar. Du är ytterst kontroll över hur dina fotografier består, men följande beprövade tips är värt att överväga när du beslutar hur man komponerar en viss scen:

  • Tillämpa regeln om tredjedelar genom att bryta din ram i tredjedelar vertikalt och horisontellt. Allt som du placerar på en rad eller i skärningspunkten mellan två linjer av tredjedelar spelar en viktig roll i din komposition. Så försök att undvika att onödiga eller störande element på dessa punkter.
  • Använd ledande linjer för att styra en betraktare genom en bild. Om din scen har starka linjära element, kan du använda dem för att rikta en tittare till vissa områden i din scen. Hitta ett perspektiv som använder sammansättning linjer för att leda tittarna att viktiga element som ditt ämne.
  • Fyll din ram med inslag som är relevanta för ditt meddelande. Försök att inte ta med något som är störande eller estetiskt oönskad. Tittarna kommer att granska och begrunda oavsett si din ram för att upptäcka mening. Du bör endast omfatta de delar som är relevanta för ditt meddelande.
  • Skapa en brännpunkt som är vettigt utifrån ditt budskap Fokusera på vad du anser vara det viktigaste -. Motivet - i din scen.
  • Var uppmärksam på bakgrunden. Din bakgrund bör stödja ditt ämne. Med andra ord, vill du inte att fotografera faster Sallie framför toaletter när du kunde ha tagit hennes bild framför Louvren bara genom att ändra din vinkel.
  • Komponera motivet. Genom att placera förgrundselement vid kanterna av din ram, skapar du kompositions ramar. Dessa ramar omger motivet och dra mer uppmärksamhet till det.
  • Undvik fusioner. Låt inte störande bakgrundselement samman med motivet. En sammanslagning elementet kan orsaka formen på ditt ämne att förvrängs, och tittarna ogillar generellt det. Och ibland det ser rent ut sagt dumt. Till exempel ett foto ser riktigt roligt när en vägskylt i bakgrunden rses rakt upp från en persons huvud.