Vad är Venus födelse?

January 20

Venus födelse är en målning som en konstnär som heter Sandro Botticelli slutfördes 1486. ​​Denna berömda konstverk skildrar den grekiska gudinnan som dyker upp från havet på en stor skal som bär henne till stranden. Konsthistoriker hävdar ofta att några av Botticellis initiala inspirationen kom från en dikt som Angelo Poliziano skrev beskriver födelsen av Venus myt, men den här artisten brukar tros ha haft flera olika idé källor för hans mästerverk. Tillsammans med en annan målning som heter La Primavera, är Venus födelse nämnts som en av Botticellis största konstnärliga prestationer. Denna målning ofta anses vara den definierande bilden av den italienska renässansen som ägde rum mellan den 14: e och 16-talen.

Botticelliâ € s beslut att skildra Venus som en naken kvinna skapade kontroverser eftersom de flesta andra målningar på tiden avbildas en täckt kvinna i atmosfärer av religiös hängivenhet. Den hedniska symbol för Venus som gudinnan av fysisk kärlek drog några inledande kritik från kyrkan som höll betydande inflytande över det dagliga livet under konstnärens tid. Senare påskrifter av denna målning från intellektuella samfundet ofta tros vara bidragande faktorer till denna målning s bevarande när andra liknande verk brändes som förolämpningar till kyrkan.

Den särskilda måleri som Botticelli används för födelsen av Venus är också unikt i jämförelse med populära målningstekniker av tiden. Fina konstnärer av den italienska renässansen avbildas oftast sina mänskliga försöks i stil med naturalism, som kännetecknas av kroppsproportioner som är så sant verkligheten som möjligt. Användningen av perspektiv djup anses också idealisk för målning i den naturalistiska stil. Gudinnan i mitten av snäckskal anses något oproportionerligt anatomiskt, och den totala scen har en kortare räckvidd perspektivdjup jämfört med någon annan målning som vissa av Botticellis samtida skapats.

Symboler i Venus födelse är föremål för flera tolkningar. Gudinnan omedelbart till höger om Venus håller ut en stor kappa som Venus kommer att sätta på när hon kliver in på torra land, som vissa konsthistoriker hävdar står för jordiska kunskap om gott och ont som liknar det som beskrivs i de inledande berättelserna om den kristna bibeln . Venus skal som bär henne ur havet ofta paradoxalt tolkas som en symbol för fysisk kärlek. Den slutliga syftet med denna berömda målning vanligtvis tänkt att inspirera en blandning av både fysisk och andlig kärlek i tittarna.