Vad orsakar nöp nerver?

September 5

Nerver är små strängliknande delar av kroppen som går från hjärnan till ryggraden och i extremiteterna. De skickar meddelanden till huden och musklerna. Dessa komplexa meddelanden från hjärnan till armar och ben berättar musklerna att flytta eller huden att känna känslor. När en nerv blir klämd, kan det orsaka en mängd olika symptom från smärta till stickningar och kyla.

En nerv i sig är ungefär som en tv-kabel sladd. Det finns många små sladdar inom ett stort hölje. Den sladdar transporterar meddelanden eller små elektriska impulser, till extremiteterna precis som kabel sladd ger en bild till TV. Denna process måste hända för mage att hålla sig frisk.

Om något orsakar klämda nerver, nerverna blir inflammerade och kan inte längre transportera meddelanden. Nerven börjar bli sjuk. Om det inte återfå sin förmåga att överföra, börjar det att dö. Detta får huden att kännas stel och muskler för att bli svag.

Det finns många orsaker till nöp nerver. I allmänhet inträffar den nypa när det finns tryck som appliceras på nerven genom vävnaden som omger den. Denna vävnad kan vara ben eller brosk, muskler och senor, eller svullnad i trånga utrymmen för nervhöljen.

Några vanliga orsaker till mjukdelsnervtrycket är skada, dålig hållning, repetitiva jobb, sport, och fetma. Ett antal gravida kvinnor upplever också denna sjukdom som deras växande livmodern sätter ytterligare press på sin kropp. Detta tryck snabbt åtgärdas efter födseln.

Hård vävnad trycket kan komma från ett diskbråck eller ben sporrar från spinal artrit. Karpaltunneln i handområdet är ett annat vanligt exempel på nöp nerver. Inflammation i tunnelhandledsområdet klämmer nerverna som går genom tunneln och in till handen. Hjärnan slutar ta emot signaler från handen och domningar är det primära symptomet.

Vanliga symptom på nöp nerver är smärta, domningar, stickningar, brännande, eller varma och kalla förnimmelser. I nedre delen av ryggen, är en klämd nerv kändes som en domning kör ner benet eller ens som smärtsamma muskelspasmer. Samma känsla kan kännas som löper från axlarna genom armarna i överkroppen fall.

Nöp nerver kan återhämta sig utan bestående skador om trycket lindras. Detta kan ske genom operation, ändra i aktivitet, mediciner som kortison, och ibland även genom enkel tillämpning av varma och kalla förpackningar. Om trycket inte är lättad, kan det finnas permanent skada nerv och kronisk smärta.

  • En djup muskelmassage kan hjälpa behandla en klämd nerv.
  • En kvinna med nacksmärta från en klämd nerv.
  • Nöp nerver i nedre delen av ryggen kan orsaka rygg spasmer.
  • Pinched nerver kan orsakas av diskbråck i ryggraden.
  • Många gravida kvinnor upplever kläms nerverna på grund av tillväxten av barnet, vilket kan orsaka smärta i nedre ryggen.