Plocka en Start Label

April 12

När du skapar etiketter i Word, finns det två sätt att göra det. Den första är att använda Etiketter funktionen (välj Kuvert och etiketter på menyn Verktyg) och den andra är att använda funktionen Koppla dokument i Word. Om du använder den första metoden kan du skapa en etikett eller en fullständig ark av samma etiketter. Om du använder den andra metoden kan du sammanfoga data från en extern källa för att skapa hur många ark etiketter som du behöver.

Om du skapar en enda etikett med hjälp av etikett funktionen låter Word du ange vid vilken etikett läge (kolumn och rad) du vill att etiketten. Om du har att göra med full lakan eller med funktionen Koppla dokument, men du kan inte plocka etiketten där du vill skriva ut för att börja. Till exempel, om du har en skiva av trettio etiketter och de första tio har använts, kan du inte styra Word för att börja skriva med den elfte etiketten på arket. Det finns ett par sätt som du kan komma runt detta.

Först av allt, om du bara skriver ut några etiketter, kan du ofta stänga av etikettark runt så att botten blir toppen. Således skulle de "används" etikett utrymmen vara i botten av arket snarare än vid toppen. Då, före utskrift, kan du ta bort den information som skulle ha tryckt på den använda området. Detta tillvägagångssätt är mycket praktiskt om du försöker helt enkelt använda upp etiketterna på ett ark där, till exempel som returetiketter.

Om du använder funktionen Koppla dokument i Word, det finns en annan metod som du kan använda: Sätt tomma poster i datakällan för att kompensera för de "används" områden av etikettarket. Till exempel, om du redan tagit bort tio etiketter från din plåt, då kan du infoga tio tomma poster i datakällan, orten poster så de tomma posterna är i toppen, och sedan skriva ut etiketterna.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (1555) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003.