Vad är Sport Stacking?

November 22

Sport stapling är en sport avsedd för individuell och lagtävling som involverar deltagarna stapling och unstacking 12 plastmuggar i en förutbestämd sekvens vid en hög hastighet. Sporten har sitt ursprung i Kalifornien under 1980-talet, men det fick stor uppmärksamhet när Johnny Carson visade ett segment om idrott stapling på The Tonight Show 1990. Sedan dess har sporten stapling vuxit till en världsomspännande tävling styrs och främjas av sin egen förening, The World Sport Stacking Association (WSSA).

Konkurrenter kamp mot klockan, eller varandra för att slutföra stapling sekvenser i de snabbaste tider. Den WSSA rapporterade deltagare från 6 olika länder och 21 olika stater som deltar i sin senaste tävling. Sporten fortsätter att växa över hela nationen och i hela världen. I själva verket, precis innan julhelgen 2006, Speed ​​Stacks, en av de största tillverkarna av sport stapling utrustning, var med på topp 10 leksakslista lagts av mer än en publikation.

Förutom att vara en rolig sport, underblåst av konkurrensen att vara den snabbaste, sport stapling touts fördelar för barn som deltar i sporten. Inte bara kan de tävla individuellt eller i grupp, förlitar sport stapling på hand-öga koordination, ambidexterity och hastighet. Forskning har faktiskt gjorts som visar sport stapling ökar bilaterala hjärnkunskaper, en färdighet som förbättrar läs- och matematik förmågor.

Barn som deltar kanske inte bryr sig mycket om de potentiella sociala, utbildnings- och hjärnans utveckling fördelarna med idrott stapling, men de verkligen är intresserade av att försöka det. Till skillnad från sin violin eller tuba, är den bästa delen om idrott stapling barnen har kul med det så de praktiserar det.

Skolor i olika områden runt om i världen har införlivat sport stapling in i deras fysiska läroplanen och 2006, sport stapling var en skiss sport i ett kort segment av en större Kida € s tv-kanal. Som sporten fångar på, är barn och vuxna förvränga att finslipa sina färdigheter och kanske ta en stab på att bryta ett världsrekord. Många andra är helt enkelt att upptäcka att idrott stapling är ett roligt och utmanande aktivitet som de kan göra ensam eller med vänner och familj.