I Fitness, Vad är böja?

October 7

Böjning är en process där muskelvävnad i en viss muskel eller grupp av muskler kontrakt. Denna sammandragning orsakar ett gemensamt i kroppen att böja på ett visst sätt, men orsakar också musklerna att minska i längd och ökar i bredd. Böjning är avgörande när du utför tyngdlyftning övningar eftersom det är det som gör att kroppen att röra sig och lyfta vikten. Den andra fördelen med böjning är att förändringen i form av muskeln kan uppmärksamma den. Bodybuilders använda olika sladdar att betona storleken på sina muskler.

Böjning uppstår när kroppens neuromuskulära systemet rekryterar muskelvävnaden och orsakar vävnaden att ingå avtal. Detta orsakar muskelns längd att minska, vilket i sin tur orsakar att fogen som muskeln är fäst att röra sig. Till exempel när en idrottsman utför en biceps flex, biceps musklerna, vilket gör att armen böjs vid armbågen.

När en flex möter motstånd, såsom under tyngdlyftning övningar, det stimulerar muskeltillväxt. Av denna anledning måste hårdare en idrottsman flex en muskel under en hiss, desto mer att hissen bidra till att stimulera tillväxten av muskelvävnad. Utan flexar, då, weight skulle inte vara möjlig.

Förutom att göra weight möjligt böjning möjliggör också en idrottsman för att visa fördelarna med hans eller hennes vikt utbildning i en mer dramatiskt sätt. Bodybuilders använder en rad olika sladdar för att framhäva olika muskelgrupper och för att visa upp storleken på sina muskler. Till exempel, under en av de vanligaste typerna av sladdar, biceps flex, buktar biceps muskeln ut från kroppen. Som ett resultat, drar biceps böjning uppmärksamheten på storleken på idrottare biceps och även gör dem ser något större än de skulle se ut om de var avslappnad.

Det är möjligt att böja varje muskel i kroppen, men kroppsbyggare använder typiskt några specifika typer av sladdar under tävlingen. Typisk böjning i bodybuilding syftar till att skapa den mest dramatiska effekten möjligt. Förutom biceps flexar, kommer idrottare tenderar att böja muskler som ingår i stora muskelgrupper, t.ex. quadriceps och triceps. Abdominal flexar också är ganska vanligt, liksom sladdar av ryggmusklerna. Alla dessa sladdar, förutom att rekrytera några av de mest synliga muskelgrupper, även sammanfaller med de muskler grupper som några av de vanligaste tyngdlyftning övningar tenderar att rikta.

  • Armen är böjd vid armbågen i en biceps flex.
  • Flexar orsaker riktade muskler att dra ihop, ökar i bredd.