Vad är Ai Chi?

October 25

Ai Chi är en form av vattenlevande motion som syftar till att stärka och tona kroppen samtidigt främja avslappning och en sund kropp-själ relation. Denna teknik utvecklades i Japan år 1990, och det utövas över hela världen; i Nordamerika i synnerhet, är Ai Chi mycket populär. För att öva Ai Chi, allt som verkligen behövs är en pool. Människor som är intresserade av att utforska Ai Chi kanske vill kolla med en lokal Aquatic Center för att se om klasser erbjuds.

Flera motionsformer ingår i Ai Chi. Den första är Tai Chi, en rörelse disciplin förknippas med traditionell kinesisk medicin. I Tai Chi, utövare rör sig genom en serie av föreskrivna poser som uppmuntrar flexibilitet, kontemplation, och god hälsa. Tai Chi är allmänt praktiseras i många asiatiska samhällen, och den är lämplig för människor i alla åldrar och fysiska förutsättningar på grund av dess mildhet.

Ai Chi är också inspirerad av Watsu, en form av massage som utförs i en uppvärmd pool. Juni Konno, utvecklaren av Ai Chi, hävdar att han slogs med idén när ser Watsu sessioner i en pool. Watsu är en mycket mild, flödande stil av massage som använder vatten som ett verktyg för att minska belastningen på kroppen under massage session, vilket gör att kunderna att böja djupare. Många Watsu sessioner uppmuntrar mindful kontemplation och förtroende som terapeuten och klienten flyttar tillsammans genom en serie övningar. Shiatsu och Qi Gong är också integrerade i Ai Chi.

I en Ai Chi-session, leder en enda utövare klassen genom en serie övningar i varmt, axeldjupt vatten. Det finns 16 poser i en full Ai Chi session som är utformad för att fungera olika delar av kroppen. Under hela sessionen, är fokus på andning kraftigt uppmuntras, med studenter andas djupt och vara uppmärksam när de andas.

Ai Chi har några tydliga fördelar. Aquatic övningen är ofta rekommenderas för personer med begränsad rörlighet, på grund av flytkraft; människor kan röra sig lättare och bekvämt i vattnet med stela leder och skador än de kan på torra land. De poser liknar dem som används i yoga och tai chi, och när de utförs regelbundet, de verkligen bidrar till muskeltonus. Psykisk hälsa kan också gynnats med regelbundna Ai Chi sessioner, och Ai Chi kan bidra till att minska stress.

  • Under en Ai Chi-session, kommer det att finnas ett fokus på att andas djupt och en person vara uppmärksam när de andas.
  • Ai Chi-program kan hjälpa seniorer bygga styrka och minska smärta under vardagliga aktiviteter.