Vad är en Passion Flower?

October 19

Ett passionsblomma är blomman av Passiflora fabriken i, av vilka det finns omkring 500 arter. De flesta växer på vinstockar, men vissa Passiflora arter är buskar. Blomman har en genomarbetad, exotisk utseende, och dess namn hänvisar till Passion of Jesus Kristus, som olika delar av blomman sägs representera delar av Jesu liv. Många av dessa växter ger också en tropisk frukt kallas passionsfrukt.

Växter i Passiflora släktet omfattar ett brett geografiskt spektrum, som förekommer i Nord- och Sydamerika, Asien och Australien. Afrika har många växter i Passifloraceae familjen, vars passionsblomma växter är medlem, även om inga Passiflora arter växer där. Eftersom den viktorianska eran, när blomman haft betydande popularitet, har många hybrider skapats.

Även om det finns många olika typer av dessa blommor, allt i färg från rosa, lila och röda till vita och gula nyanser, de flesta har några anmärkningsvärda inslag i gemensamt. Det finns nästan alltid tio foderblad och kronblad vid basen av blomman, en korona av 72 hårliknande trådar ovanför kronbladen, och stigmatisering och ståndarknappar, könsorgan blomman, sticker ut från centrum. Blomman har utvecklats för att locka pollinatörer, i de flesta fall bin, men ibland kolibrier eller getingar. Några arter är självbefruktande.

Under de 15th och 16th århundradena, spanska missionärer i Amerika upptäckte passionsblomma och utvecklat symboliken som ger blomman dess namn. De tio foderblad och kronblad sägs representera tio av apostlarna, oräknat Skeptiker eller Judas, som förrådde Kristus. Den korona representerar Jesu törnekrona, de tre stigma speglar antalet spikar som används i korsfästelsen, och de fem ståndarknappar representerar antal hans sår.

Eftersom före ankomsten av européerna har Passiflora varit en viktig medicinalväxt till indianerna. En te gjort av anläggningen används för att behandla sömnlöshet och epilepsi och för att lindra smärta. Blomman, liksom passionsfrukt, kan också ätas rå eller användas i recept. Idag har passionsblomma antagits som ett betecknande för homosexuella ungdomar i Japan, där det kallas "klockan-faced blomma".

  • Passion blomma te används för att behandla sömnlöshet.
  • Symboliskt, tre stigma av passionsblomma representerar naglarna används i Kristi korsfästelse.
  • Passionsfrukt, frukten av en passionsblomma.
  • Delar av Jesu liv sägs vara representerade i ett passionsblomma.
  • Golden passionsfrukt, frukten av en passionsblomma.
  • Passion blomma är också känd som passiflora incarnata.