Vad är en gjutjärn spis Surround?

November 3

En gjutjärn spis surround är en dekorativ och funktionell Förutom många eldstäder. Som namnet antyder, omger den själva eldstaden på sidor, topp och ibland under den öppna spisen så väl och fungerar som en säkerhetsåtgärd. En gjutjärns eldstad surround kan vara gjord av en särskild typ av järn eller valfritt antal järnlegeringar som kan hålla och utstrålar värme. Ofta inredda i viktoriansk stil, kan denna typ av surround också estetiskt förbättra utseendet på en gemensam tegel eller kakel surround.

Ofta är en gjutjärn spis surround inbyggd i väggen. Eldstaden är sålunda innesluten på alla sidor med undantag för den främre öppningen. Detta inrättat kan ha ett antal positiva effekter.

Omger kan betraktas som en säkerhetsåtgärd. En gjutjärn spis surround är inte brandfarlig; Därför, eventuella gnistor eller lågor som annars skulle kunna starta en brand i hemmet är inte skadligt för surround. Dessutom sträcker sig en surround vanligtvis flera inches eller centimeter utanför den öppna spisen. Den skapar en barriär mellan branden och potentiellt brännbara material hemmet är byggt från, som trä och gips.

Metall är vida känd för sin förmåga att hålla och värmeöverföring. En gjutjärns eldstad surround kan göras av järn eller ibland från en legering av kisel och kol. När en eldstad är i bruk, inte bara värmer upp rummet; elden värmer även metall surround. Utsläppen gjutjärn värmer långsamt, även efter man har upphört användning av den öppna spisen.

Dessutom, eftersom ett surround byggs ofta in i en vägg, värme kan hållas i en vägg och överfördes under en hem. Denna effekt kan också vara till nytta i att fånga och släppa värme över tiden. Eftersom eldstäder inte rekommenderas för användning under natten medan man sover, skådespelarna ironâ € s förmåga att fortsätta släppa värme kunde pågå i upp till flera timmar i en kall natt.

Den viktorianska stilen förknippas ofta med en gjutjärn spis surround. Den viktorianska eran i design sträckte den senare hälften av 19-talet och faktiskt innehåller flera olika konströrelser. I allmänhet är denna stil ganska utsmyckade. Bläddra arbete och andra liknande konstruktioner kan göras på gjutjärn, vilket är ganska formbart.

Gjutjärn kan även målas lättare än vissa andra material som omger är ofta gjorda av, såsom tegel och kakel. Många människor gillar metallen eftersom de kan välja mellan många färger för att matcha inredningen av ett rum. Gjutjärn kan också vara ett fördelaktigt material eftersom det inte brukar rost.

Man kan köpa en färdig gjutjärn spis surround från många återförsäljare. Ett annat alternativ är att ha en surround beställas med specifika dimensioner för att passa ett visst eldstad. Många olika mönster och färger finns tillgängliga för att passa olika smaker. Det är viktigt att komma ihåg att metallen kan bli ganska varmt medan spisen används.