Vad är en Underground Downspout?

September 20

En underjordisk downspout är ett rör som ansluter till rännorna som dränerar vatten bort av taket på ett hus. Denna typ av downspout brukar begravd under jord, och dränerar bort vatten från grunden i hemmet. Dräneras vatten kan leda till ett öppet rör som ligger på säkert avstånd från hemmet, eller till en uppsamlingsenhet ligger i ett område av varvet som drar nytta av gradvis släppt vatten. Denna typ av downspout normalt installeras av professionella entreprenörer, men kan också installeras av husägare.

Traditionella stuprör ansluter till rännorna runt kanten av ett hem och avsluta ovan jord, några inches från hemmet. Dessa tillåter generellt vatten rinna från taket och samla direkt intill grunden. Detta vatten kan dock sippra under grunden och översvämma kryp eller källare. Därför kan en underjordisk downspout användas för att eliminera sådana översvämningar. Detta kan vara särskilt användbart för bostäder som har skäl graderade på ett sådant sätt att vatten tenderar att samla det.

Före installation av en underjordisk downspout, måste en del ljus underhåll göras till hemmet. Eventuella låga markområden direkt runt dess fundament bör återfyllda för att skapa bästa möjliga dränering för downspout. Detta kommer naturligtvis att avleda vatten från hemmet som inte kan omfattas av rännorna.

Den underjordiska downspout bär typiskt vatten borta från hemmet, till en mottagningsbehållare som gör overflow att filtrera ut på fastigheten, på säkert avstånd. Dessa brukar också innehålla spår för att tillåta stående vatten kan rinna tillbaka in i marken. De ska placeras (2,43 m) på minst åtta meter från byggnaden. Vissa jordiska stuprör sluta i ett öppet rör som sticker ut från sidan av en kulle eller från trottoarkanten på gatan framför en hem.

Dessa pipar kan installeras professionellt eller av husägare. Många företag erbjuder jordiska downspout monteringssatser på Internet, och dessa inkluderar generellt steg-för-steg monteringsanvisning. Denna typ av projekt innebär ofta gräva ett dike, i vilken nya downspout placeras.

Piping för denna typ av downspout bör vanligtvis placeras strax under ytan av gräsmattan. Icke perforerad PVC rör med en slät inre yta är den vanligaste typen som används för att skapa en underjordisk downspout. Detta är lättare rengöras genom avloppsrenande lösningar än den som används i ovan jord stuprör. Den förhindrar också trädrötter tränger den och skapa träskor.

När du installerar en, vinkla jordiska downspout nedåt gradvis eftersom marken sträcker sig bort från hemmet. Denna naturliga planet bör låta vattnet köra bort från byggnaden, mot den öppna avlopp eller uppsamlingsområde. Sådan klassificering kan också hindra vatten från att säkerhetskopiera eller står i rören.