Vad är Foto Restoration?

July 25

Foto restaurering är en konstnärlig process som används för att fixera gamla foton eller återställa skadade fotografier. Innan datorer, återställa gamla foton tog mycket yrkesskicklighet, men dagens sofistikerade programvara kan göra fotoretuschering en bris. Praktiskt taget vem som helst kan ta bort repor och fläckar, eller återställa livfulla färger i den ursprungliga bilden.

Retuscherade bilder kan göra stor skillnad när belysningen i skottet var för svag, eller någons ögon glöder ljust rött. Praktiskt taget varje dator idag levereras med digitalt foto restaurering programvara som gör om ett foto bättrings. Även amatörer kan återställa ett digitalt foto på några minuter genom att välja "quick fix" och tweaking resultatet, om det behövs.

Vissa fotografier behöver en bild fix som kräver professionell hjälp, och de flesta grafiker är experter på att återställa foton. En bra grafiker kan retuschera foton att avlägsna andra människor från skott eller lägga naturligt utseende färg till ett svartvitt fotografi. Professionella grafiker använder ofta en teknik som kallas airbrushing som kan mjuka upp hudton och ta bort rynkor och blemmor i ett fotografiskt porträtt. Professionell foto restaurering kan göra en modell ser tunnare, garvare, bustier, eller till och med ändra hennes ögonfärg.

Det finns också grafiker som är specialiserade på svåra restaureringsprojekt foto, där stora delar av den fotografiska bilden är skadade eller saknas. Konstnären kommer först skanna gamla fotografiet och göra en digital kopia, vanligtvis i en jpeg-format. Professionell programvara, till exempel Adobe Photoshop och Adobe Illustrator, används sedan för att förbättra blekta områden, radera fläckar, och återställa skadade områden. Den restaurerade fotografiet sedan tryckt på fotopapper i dess förbättrade tillstånd, och den skadade foto returneras till klienten.

Ibland, en gammal bild från många år sedan har en affektionsvärde som inte kan ersättas av en digital bild fix. Det finns fortfarande några fotorestaureringsexperter som är beroende av manuella tekniker för att återställa bilder. Många fina konstgallerier anställa dessa konstnärliga individer att vara ansvarig för att återställa antika fotografier och tintypes.

Det är ett mödosamt process att fixa gamla foton för hand. Först kommer gallerikvalitet foto restaurering artist försiktigt rengör fotografiet och patcha eventuella trasiga områden. Papperet kan pressas under en tid för att minska uppkomsten av sprickor och veck. De skadade delarna sedan retuscheras med en fin målare hand, med särskild hänsyn till att matcha den ursprungliga färg och ljus. Ett foto konservator kan ofta göra betydande förbättring till ett gammalt foto, beroende på skadans omfattning.

  • Airbrushing är en teknik som används för att mjuka upp eller ta bort rynkor och andra förmodade fläckar i människors ansikten i fotografier.
  • Foto restaurering är en process som används för att fixera gamla eller skadade foton.