Vad är olika typer av balansövningar?

August 21

Olika typer av balansövningar kan fokusera på olika delar av kroppen, även om kärnan magmusklerna är några av de viktigaste övningarna för att förbättra balans och hållning. Andra balansövningar kan rikta musklerna i ryggen och benen, som också är mycket viktigt för balansen. Detta kan inkludera yoga eller pilates övningar, enkla stretchövningar, styrketräning, eller arbetar med rekvisita såsom en stabilitets styrelse eller balans boll.

Att arbeta med en stabilitets styrelse är en av de vanligaste balansövningar. Det finns olika utföranden för dessa styrelser, men vanligtvis de har en halkfri planka ovanpå en gummiboll. Användaren står med båda fötterna på plankan och försöker göra små korrigeringar för att stanna balanserad i styrelsen utan att låta tippa den från sida till sida. Variationer Höjd är tillgängliga, och människor som får mer praktiseras på detta kommer ofta prova andra övningar på Balance Board, såsom hopp, steg, eller vändningar.

En balans boll eller övningsboll också vanligen används för balansövningar. Man kan försöka att sitta, stå, knäböja, eller göra armhävningar eller crunches på bollen. Dessa övningar hjälper till att öka styrkan, men de kräver också konstant små korrigeringar i musklerna alla i hela kroppen för att förhindra rullning rätt av bollen. Vissa människor också använda en balans boll i stället för en skrivbordsstol för att hjälpa till med hållning, stärka abs, och göra balansövningar samtidigt arbetar vid ett skrivbord.

Yoga och pilates är också utmärkta källor för balansövningar. Dessa stretchövningar ofta fokuserar starkt på kärnan muskler som förbättrar hållning samt balans. Dessutom finns det många övningar som kräver stående på en fot med bibehållen kontroll av kroppen. När man tränar balans övningar som kräver stående på en fot, är det bäst att placera en stol eller någon form av balans bar framför för att förhindra eventuella fall.

Vissa människor använder styrketräning i samband med dessa övningar för att stärka musklerna i benen samt förbättra balansen. Spela en sport, även bara recreationally, kan också bidra till att förbättra balansen eftersom det förbättrar samordningen. Alla dessa saker fungerar tillsammans för att hålla kroppen balanserad och upprätt, så det är bäst att inte försumma ett område av kroppen till förmån för utövandet annan; en väl avrundad träningsprogram kommer i sig att förbättra balansen.

  • Stretching övningar fokuserar ofta på kärnan muskler som förbättrar balansen.
  • Yogaställningar fungerar kärnan muskler, vilket förbättrar hållning och balans.
  • Balans övningar är viktiga för att utveckla koordination och motorik.
  • Balans bollar kan införlivas i en aerob träning.
  • En person med en balansrubbning kan också uppleva en minskad känsla av proprioception, det sätt på vilket sinne orienterar sig till förändringar i kroppens position, rörelse och jämvikt.