Skydda Wood Under en Move

October 3

På grund av flyttande föräldrar jagar bättre jobb, flyttade vår familj över trettio gånger medan jag fortfarande var hemma. Efter gifte jag, fortsatte trenden och jag befinner mig i en minoritet av människor som kan göra anspråk på att de har flyttat över fyrtio gånger innan deras femtioårsdag. Flera rum i mitt hem hus träbitar möbler från flera generationer. När jag skriver den här artikeln, jag spionera kolonialstil trä stol med vadde sits som pappas mamma som används i hennes vardagsrum. Den bär ärr av rörliga, med små repor, bucklor, och mätare i den vackra lönn. Sådana markeringar är inte en fin patina. Snarare är det ett bevis på vårdslös rörelse.

Skydda trämöbler under ett drag är enkel, men ändå tar tid. Oavsett om du har en ny sovrum byrå i körsbär, eller en artonhundratalet ek chifferobe, det finns åtgärder du kan vidta för att säkerställa dess skydd under flytta:

  • Använd möbeltassar, filtar, skum, eller linne stoppning. Använd inte bubbelplast direkt mot trä. Använd i stället en andas naturfiber.
  • Ta bort alla hjul, rattar, och ändknoppar, placera dem inuti ett kuvert, och märka kuvertet med namnet på pjäsen. Gör inte tejpa kuvertet på möblerna, som tejp lämnar rester och kan strippa målgång när du tar bort den.
  • Säkert lådor med snöre. Använd en utfyllnad av vikta handdukar under garn när du knyta den.
  • Ta bort hyllor, slå in dem i stoppning, och märka dem med namnet på pjäsen.
  • Pad hörn och handtag innan du flyttar pjäsen.
  • Dra eller skjut en möbel Aldrig. Lyft alltid det. Möbelben kan brytas eller lossas om du drar pjäsen.

Under ett drag, motstå frestelsen att placera packade lådor ovanpå trämöbler. Helt enkelt därför att din trä matbordet ger en platt arbetsyta betyder inte att du ska använda den som sådan. När du flyttar möbler, kom ihåg att det är möjligt att det kommer att slog mot dörröppningar, andra möbler, dockor, och flyttbil rampen. När det händer, är trämöbler mottagliga för mejsling, bucklor och repor. Lita på tillräcklig stoppning för att säkerställa mot skador, och har alltid en tredje person att fungera som en spotter att rikta två personer som flyttar en stor bit av trämöbler.

När du flyttar värdefulla trämöbler, expert möbler movers rekommenderar tre lager av skydd; skyddande vadde skyddar ytan mot repor, vibrationsskydd skyddar träet från små stötar och stötar, och ett skyddande skal ger ett hårt hölje i händelse av att ovarsam hantering kan skada pjäsen.