Hur till Alert besökare att webbplatsen kräver javascript

December 12

Många användare är försiktiga med att aktivera JavaScript stödet för webbplatser eftersom de inte vill ladda ner ett virus eller har andra dåliga saker hända med deras system. Dessutom har människor blivit mindre mottagliga för att använda skript för att de ibland göra saker användaren inte vill, till exempel fånga användarens identitet. När en användare gör JavaScript för din ansökan, innebär det en förtroenderelation mellan användaren och du.

Naturligtvis måste användaren veta att din webbplats kräver JavaScript för att aktivera det. Betrakta dessa två alternativ:

Använd <noscript> taggen för JavaScript alert

Den <noscript> taggen är en speciell tagg som webbläsaren reagerar på när stöd för skript finns inte tillgänglig på det lokala systemet. Detta är en standard tagg som alla webbläsare som finns på marknaden bör stödja, så det utgör det säkraste och mest pålitliga sättet att berätta en användare att din webbplats kräver JavaScript support.

Men vissa människor klagat över att <noscript> taggen också kan orsaka vissa oönskade effekter med vissa enheter, till exempel flimmer på smartphones. Om du får klagomål från användarna om det här problemet kan du behöva ta till nästa teknik, även om det är mindre tillförlitliga.

<! DOCTYPE html>
<Html>
<Head>
<Title> Använda NoScript Tag </ title>
</ Head>
<Body>
<H1> Använda NoScript Tag </ h1>
<Noscript>
<P> Aktivera JavaScript för att använda denna sida! </ P>
</ Noscript>
<Script language = "JavaScript">
document.write (
"<P> Du har Javascript aktiverat </ p>!");
</ Script>
</ Body>
</ Html>

Detta tillvägagångssätt är ganska enkel. När du försöker exemplet ser du en av två meddelanden. Om du har JavaScript aktiverat, se dig "Du har JavaScript aktiverat!" Annars ser du "Aktivera JavaScript för att använda denna sida!" Prova att inaktivera JavaScript support i din webbläsare och uppdatera den här sidan för att se den alternativa budskap.

Använd stilar för JavaScript alert

Den stilar strategin bygger på användning av Cascading Style Sheets (CSS) för att skapa ett tillstånd där ett meddelande visas när scripting är inaktiverad. Problemet med detta synsätt är att inte alla webbläsare stöder det. Ja, nyare webbläsare gör stöder denna teknik bara bra, men om du stöter användare med äldre webbläsare, kan din ansökan få problem. Följande exempel visar hur man använder den här tekniken.

<! DOCTYPE html>
<Html>
<Head>
<Title> Använda Styles </ title>
<Script language = "JavaScript">
document.write (
"<Style> #NoJS {display: none; } </ Style> ');
</ Script>
</ Head>
<Body>
<H1> Använda Stilar </ h1>
<P id = "NoJS">
Aktivera JavaScript för att använda denna sida!
</ P>
<Script language = "JavaScript">
document.write (
"<P> Du har Javascript aktiverat </ p>!");
</ Script>
</ Body>
</ Html>

Denna teknik bygger på ett enkelt trick. När scripting är aktiverat, skapar det första manuset en stil för första <p> tagg som döljer informationen i den punkten genom att lägga till display: none stil. Förekomsten av stöd för skript kan också den andra skriptet kör, som visar "Du har JavaScript aktiverat!" Budskap.

När scripting är inaktiverad, kan det första skriptet inte springa, så det finns ingen speciell stil för <p> tagg med ett id NoJS. Detta innebär att "Aktivera JavaScript för att använda denna sida!" Visas. Men eftersom det finns ingen stöd för skript, den andra skriptet misslyckas också, vilket innebär att du kommer inte att se JavaScript-aktiverade meddelandet. Prova detta exempel genom att aktivera, då invalidiserande JavaScript i din webbläsare.