Vilka är de olika typerna av Hamsters?

October 3

Hamstrar är små, furry, Kortstjärtad varelser med stora kindpåsar som bär mat. De finns i en mängd olika raser, pälstyper och färger, och tillhör familjen av gnagare kallas Cricetinae. Den syriska hamstern är förmodligen den typ som oftast hålls som husdjur, och den finns i mer än 40 olika pälsfärger. Dvärghamstrar är mindre i storlek, som kräver mildare hantering. Campbells ryska, Winter White Russian, kinesiska och Roborovski hamstrar är alla klassas som tillhörande dvärgen gruppen, även om den kinesiska sorten är helt olika, har längre svansar och kan beskrivas som mus-liknande.

Syrianer är den största hamster typ, som är cirka 7 inches (ca 18 cm) i längd. De måste hållas ensam för att förhindra sådana slagsmål. Den ursprungliga pälsfärg av den syriska hamstern beskrivs som gyllene, uppträder som en gyllenbrun kropp med en vit undersida, grå öron och svarta ögon. Många andra pälsfärger kan ses, inklusive vitt, grått, gult, kräm, kanel och svart. Pälsfärger kan vara fast eller kan uppstå i band, fläckar eller en sköldpaddsskal mönster, där det finns fläckar av två olika färger.

De flesta syriska hamstrar är korthårig men de kan också ha lång päls, eller vad som är känt som en rex päls. I en rex päls, håren har en liten våg som tjänar till att göra pälsen sticker ut från kroppen. Satin rockar är en annan möjlighet, där pälsen är glansigare än vanligt.

Campbells ryska dvärg och vintervit ryska dvärghamstrar är små, bara ca 3 inches (ca 8 cm) lång, och båda typerna har en kort, gråaktig päls. I naturen, de rockar i vinter Whites normalt blir vita under vintermånaderna. Medan Campbells och vinter vita kan leva i grupper, är det viktigt att se till att alla medlemmar i en grupp är av samma kön, eller avel kan snabbt leda till ett stort antal djur som kan vara svåra att se efter. Roborovski hamstrar är den minsta av dvärg gruppen, och är mycket aktiva, vilket gör dem svåra att hantera. De är mindre än 2 inches (ca 5 cm) i längd, med korta sandiga grå päls, och kan hållas i par.

Kinesiska hamstrar mindre vanligt förekommande som husdjur än de andra typerna hamster. De liknar möss i utseende, även om de har mycket kortare svansar, och den vanligaste pälsfärg är brun. Deras kroppar är smala och de är runt 4 inches i längd (ca 10 cm). Medan de kan leva tillsammans, kan kinesiska hamstrar måste separeras om slagsmål bryter ut.

  • En syrisk hamster.
  • En vinter White Russian hamster.
  • Det finns många typer av hamstrar.