Hur man hanterar barns "Spela Doctor"

December 9

Även om många föräldrar köper barn en leksak läkares kit, de flesta inte gör det förväntar sina barn att leka "doktor" - även känd som Så tänk vandra in i lekrummet och upptäcka "Jag ska visa dig min om du visar mig din." ditt barn och grannens flicka, båda nakna och eventuellt även vidröra varandra i olämpliga sätt. Vad ska en förälder göra när han upptäcker två nakna barn tydligt granskar varandras kroppar?

De flesta barn leka doktor eftersom de är naturligt nyfiken varandras kroppar. Under normala omständigheter kan ingen skada kommer till barnen på detta sätt. Om du upptäcker barn som ägnar sig åt denna verksamhet, måste du tala om för dem att sluta - inte för att deras beteende är i sig dåligt, men eftersom du inte vill att de andra föräldrarna i grannskapet för att tro att du kör en olaglig kön klinik i ditt källare. Men inte tala om för dem att stoppa i en arg sätt, som om de hade varit beter sig illa. Bara låta dem veta att människor måste respektera varandras integritet och att de inte bör ägna sig åt den typen av spel längre.

Även om det är okej för barn att experimentera med sina kroppar genom spel, minns några ord av försiktighet:

  • Se till att ett äldre syskon inte deltar i den här pjäsen. Det kan ändra dynamiken, särskilt om barnet är mycket äldre.
  • Håll utkik efter hur ofta barnen spela dessa spel. I de flesta fall är detta beteende inte är en regelbunden vana bland barn. Ibland tenderar emellertid ett barn att leda de andra i sådana spel och om igen.

    Varje litet barn som verkar vara besatt av sexuella frågor kan ha problem. Kanske någon form av sexuella övergrepp som pågår i barnets hem, eller kanske föräldrarna bara overstimulating barnet på något sätt, men du inte vill att det ska påverka ditt barn negativt.

    Om du tycker att grannskapet barnen leka läkare regelbundet, och särskilt om ett barn verkar vara anstiftare, hitta ett sätt att stoppa verksamheten. Du kanske vill prata med andra föräldrar, men absolut försöka ta ditt barn ur denna situation.

  • En konsekvens av sådana spel, eller för små flickor att se sina bröder naken, är att dottern får känna att hon saknar något - nämligen en penis. Igen, inte göra en stor sak av detta, utan helt enkelt förklara för henne att pojkar och flickor är byggda på olika sätt och att hon inte missa något; snarare är hon konstruerad precis som mamma är och är perfekt precis som hon är.