Hur stänger jag Grått hår att Blont?

October 4

Turning grått hår till blont kan faktiskt vara lättare än att gå blond från en mörkare färg, men inkluderar också några unika utmaningar. Grått hår saknar pigment, så det är inte vanligtvis nödvändigt att dubbla process håret innan du går blont för att täcka upp befintlig färg. Nagelbanden av grått hår, men är mycket svårare att penetrera än hår fortfarande i besittning av dess naturliga pigment, så det är ibland svårare att uppnå full täckning, långvarig färg. Som med alla hårfärgningsprocess, då vänder grått hår blont är det viktigt att börja med friskt hår och vidta åtgärder för att skydda håret så mycket som möjligt från kemiska skador.

Ofta människor som färgning sina pigmenterat hår blont behov av att "dubbel process" sitt hår, vilket innebär måste de först skala bort den aktuella färgen innan färgning av hår önskad färg. Eftersom du färgning grått hår till blont, men du kan hoppa över det här steget eftersom grått hår är i huvudsak färglös. Det finns inget pigment som måste åsidosättas för att den sanna blond att växa fram.

Trots avsaknaden av pigment, kan grått hår faktiskt vara ganska svårt att färg eftersom det är mycket grövre och svåra att penetrera. Före färgning, är det i allmänhet tillrådligt att behandla håret med en 20% peroxidlösning. Detta lyfter nagelband och förbereder håret för att lätt acceptera färgämne.

Att färga grått hår till blont hemma, leta efter en produkt som är speciellt framtagen för grått hår, eftersom det kommer att ta de särskilda behoven hos åldrande hår i beaktande. Du kommer att behöva dela upp håret i sektioner under ansökan för att garantera fullständig täckning, och exceptionellt lång eller tjockt hår kan kräva två färgning kit för full mättnad. Följ alltid anvisningarna noga, men tänk på att eftersom grått hår är resistent mot hårfärgningsmedel kan du behöva lämna färgämnet på något längre än vad som anges, om du inte använder en produkt speciellt avsedd för grått hår.

Innan du ens börjar färgningsprocessen, bör du bedöma ditt hår och se till att den är lämplig för färgning. Du bör inte nyligen har genomgått en kemisk process som permanent eller kemisk avslappnande process, eftersom dessa processer lämnar håret svaga och utsatta. Gray och blont hår både tenderar att vara ganska torr, så noga med att villkor håret väl och trimma alla återvändsgränder innan färgning. När du färga ditt gråa hår till blont, fortsätt konditione regelbundet och försöka undvika skadliga processer såsom hög värme styling. Schamponering så sällan som möjligt med en formel utformad för färgat hår kommer att hålla din nya blonda färg sann och levande.

  • En hårfärgning kit.
  • När döende eller blekning hår, det är rekommenderat att använda handskar för att skydda händerna mot kemikalier och färgning.