Vad är en kirurg Knot?

August 31

Det sätt en kirurg knyter en sutur för att stänga ett sår kan lita på olika saker. Sår form och storlek kan vara en faktor, medan materialet används ofta avgör det bästa sättet att säkra en sutur. Kirurgens knut kan ta sig olika former, medan det är vanligt att stänga en hud öppning först med en råbandsknop. En slinga förbinder vanligen de två sektionerna av vävnad, medan ändarna är sammanbundna på den övre ytan; öron knut är ändarna som skärs.

En kirurg knut står normalt för den mest exakta line-up av sårkanterna. De två sidorna är vanligtvis dras ihop genom att dra i materialet. Efteråt är knuten säkrad tills kirurgen är övertygad om att det inte kommer att glida, vilket kan leda till att såret att öppna innan läkning. Den slutliga knut görs i slutet av ett sår måste ofta bundna på ett säkrare sätt, eftersom det är vanligtvis mer benägna att öppna. Om suturerna öppna vid en sida, sedan sidorna av snittet kan komma isär, om det är kirurgiskt eller resultatet av trauma.

Det finns olika typer av kirurgens knut som är lämpade för olika ändamål. Konceptet med en kirurgisk knut ofta tillämpas på fiske, där linjer binds samman. En dubbel överhandsknop används ofta för att hålla samman rader som är olika storlekar. Vanligtvis en liten vinkel resultat från svarvning, så denna typ kan vara lite större än andra knop. Rep kan också knytas samman med en krök knut, som en kirurg knut är en typ av.

Tekniker för att binda en kirurg knut ibland innebära att använda två händer eller bara en. Var och en har en uppsättning regler som styr vad man ska göra vid kanterna av såret och loopar, samt hur mycket kraft att gälla i stänga knut. Genom att använda två händer, har en kirurg typiskt mer kontroll över spänningen på vardera sidan av suturen. Beroende på tekniken, kan varje band vara en enkel eller dubbel wrap.

Material som används för att göra en kirurg knut innefattar ofta nylon, polyesterfiber, och polypropylen suturer, till exempel. Behövs ofta särskilda färdigheter för att knyta en lämplig knut och stäng ett sår. Steg-för-steg instruktioner är ofta en del av kirurgisk träning, tillsammans med riktlinjer för hur man använder de olika instrumenten som är inblandade i ett sår stäng förfarande.

  • Tekniker för att binda en kirurg knut ibland innebära att använda två händer eller bara en.
  • Kirurgens knutar används för att stänga sår.
  • Termen "sutur" används för att hänvisa både till en specifik teknik för att tillsluta ett sår och till de individuella stygnen är involverade i sårförslutning.
  • Kirurgens knop kan normalt användas med någon typ av fiber som ingår i läkarens sutur kit.