Vilka är de bästa tipsen för att göra hälso lasagne?

October 6

Medan traditionell lasagne är ofta hög i fett, kolesterol och natrium och låg i fiber och näringsämnen, det finns många förändringar som kan göras för att receptet för att skapa en hälsosam lasagne. Magra sorter av ost kan användas för att minska fett och kolesterol, och äggvitor kan ersätta hela ägg. Magert kött kan även användas för detta ändamål, eller de lasagne kan göras utan kött. Lägga grönsaker som lök, spenat, eller broccoli kan lägga näringsämnen och fibrer, som burk med hjälp hela vetenudlar. Dålig eller ingen natrium tomatsåser kan användas i stället för högre natrium sorter att skära salthalt, och salt i receptet kan ersättas med kryddor för att ge smak.

Att hitta sätt att minska fett och kolesterol innehåll är ofta en del av att göra en hälsosam lasagne. Del-skumma eller fettfri versioner av mozzarella, ricotta eller keso är alla bra substitut för deras helfeta motstycken. Vissa ostar som parmesan redan normalt lägre i fett än andra alternativ och lägga massor av smak. För recept som kräver ägg, kan man välja att använda bara äggvitorna istället. Magert nötkött, marken kalkon, och andra magert kött kan också göra för en ljusare maträtt, eller man kan helt enkelt välja att lämna ut köttet helt och göra en vegetarisk lasagne.

Ett annat sätt att göra en hälsosam lasagne är att lägga grönsaker till receptet. Vissa människor kanske föredrar att hålla sig med mer traditionella alternativ som spenat, lök, eller vitlök, medan andra kanske vill prova mindre vanliga alternativ som broccoli, butternut squash eller aubergine. Färska grönsaker kan användas om de är tillgängliga, eller frysta ettor kan ersättas; båda är höga i näringsämnen, fibrer och smak.

Använda Fullkornspasta kan också göra lasagne friskare. Vanligtvis innehåller skålen nudlar gjorda av bearbetade vitt mjöl, som har lågt näringsvärde. Växla dem för hela vetetypen kan öka näringsämnen och fiberinnehåll.

En hälsosam lasagne recept kräver ofta en minskning av natrium, vilket kan vara mycket hög i vanliga recept. De som använder burka eller skorrade tomater eller såser kommer att vilja leta efter sorter som har liten eller ingen natrium sätts. Mängden salt tillsatt till receptet bör också hållas till ett minimum; andra kryddor som basilika, oregano och persilja, antingen torkade eller färska, kan användas om det behövs extra smak.

  • Magert nötkött kan användas för att göra en ljusare lasagne.
  • Zucchini eller zucchini, tillför smak till traditionell lasagne.
  • Grönsaker som butternut squash kan användas i en frisk lasagne.
  • Använda pasta gjorda med vete eller helt vete kan bidra till att göra lasagne friskare.
  • Låg- eller fettfri keso kan ersätta ricotta att göra lasagne friskare.
  • Riven parmesanost sätts ofta lasagnas, och tillför inte mycket extra fett.
  • Mozzarella med tomater och basilikablad.
  • Färsk broccoli, paprika och lök till en närings punch till mager lasagne.
  • Lasagne kan göras med spenat istället för köttfärs.
  • Basilika är en vanlig ingrediens i lasagnas.