Ta bort motorolja Fläckar från Asphalt

October 21

Vem har inte upplevt irritation att hitta en motoroljefläck på deras uppfart eller garage golvet? Jo, när man står inför den typen av situation som du egentligen bara har två val. Det första är att du helt enkelt kan leva med fläcken (och växa mer och mer irriterad eftersom tiden går), eller så kan du ta itu med det. Lyckligtvis tar bort motoroljefläckar från asfalt är inte så svårt. Helt enkelt använda följande metoder för att få jobbet gjort så snabbt som möjligt. Tänk på att de särskilt svåra situationer, kanske du vill använda alla de metoder i samverkan.

  • Använd lite kitty strö. En av de mest effektiva, och traditionella metoder för att ta bort motorolja från asfalt använder kattsand. Bara häll tillräckligt kattsand på oljefläck (gammal eller ny) för att helt täcka fläcken. När du har gjort det, börja mala kattsand i fläcken. Det perfekta verktyget för att använda vid slipning av kattsand är din fot, så att du kan sluta se ut som du gör den klassiska dansen "The Twist". Efter att ha slipas bort fläcken, helt enkelt sopa upp marken kattsand, och du bör nu färga gratis.
  • Applicera lite tvätt tvål. Bara använda några pulver tvätt tvål kan vara en effektiv metod för att avlägsna motoroljefläckar från asfalt. Återigen häll tillräckligt tvätt tvål på fläcken, och sedan täcka upp det med lite plast och låt det sitta i ca tre eller fyra dagar. Under den tiden kommer tvålen arbeta på fläcken, och bör då kunna tas bort genom att helt enkelt sopa upp det.
  • Använd saltsyra. Den här typen av syra kan köpas i nästan alla lokala hem förbättring butik, och är också den enskilt mest dramatiska metoden att använda. Anledningen till detta är att syran bokstavligen kommer att äta bort på stenen, och som sådan stor omsorg måste användas. Se till att du följer anvisningarna som följer med syran mycket noga, och att du också bär skyddshandskar och skyddsglasögon för att hålla dig säker.
  • Effekt tvätta området. Du kan också hyra en makt bricka från i princip alla hem förbättring butik, varuhus, eller ens livsmedelsbutik. Se till att du följer anvisningarna noggrant innan du börjar använda den, men värmen och styrka från strömbrickan kan ta bort de flesta någon form av fläckar.