Vilka är de olika Lion Arter?

October 22

De olika lejon arter är Afrika, asiatiska, amerikanska, berg, grotta och vita lejon. Dessa klassificeringar är dock tvistefrågor bland många paleontologer och zoologer grund av resultat och slutsatser som har resulterat från studien av resterna och genetiska makeup av dessa däggdjur. Denna lista inkluderar utdöda lejon arter samt de olika hotade lejonen. Vissa lejon arter är utrotade i det vilda, men fortfarande finns i fångenskap.

Afrika är den naturliga livsmiljö för den afrikanska lejon, en stor rovdjur som strövar de öppna slätter och skogar av kontinenten och matar i första hand på djur av hjortfamiljen, grisar, buffel och småvilt. Hanar kan växa för att nå en längd av 4 fot (1,2 meter) eller mer och en ungefärlig vikt på 350 pounds (159 kg). Udden lejon, som en gång bebodde Kap av den afrikanska kontinenten och Sydafrika, har varit utdöd sedan 1800-talet. Barbary lejon, ett lejon art som är utrotad i det vilda, bebodda Atlasbergen i norra Afrika och strövade länderna av Tunisien, Marocko och Algeriet.

Asiatiska eller asiatiska lejonen är akut hotad och är nästan helt begränsad till skogarna i Gujarat, Indien, där de lever under statligt skydd i hopp om att deras befolkning inte kommer att försvinna från det vilda. Det är av denna anledning som de har kommit att kallas den indiska lejon arter, även om de en gång var kända som persiska lejon när de strövade från Medelhavet till nationen i Indien. Dessa djur är i allmänhet mindre än sina afrikanska motparter, växa kortare manar och har andra egenskaper som skiljer dem från lejonen i Afrika.

Även vilda vita lejon gång bebodde Timbavati regionen Afrika. Detta lejon arter ibland betraktas separat från afrikansk art eftersom Timbavati var den enda regionen i kontinent som de bebodde. Vita lejon, som varierar i färg från tawny till vitt, förklarades utrotad i det vilda 1994.

Pumor, även känd som pumor, pantrar, Catamounts, pumor eller helt enkelt lejon, en gång strövade ett stort utbud av de västra delarna av Kanada, ett stort område i USA från kust till kust och Argentina. De bodde i kanjoner, foten och skogsmark i dessa regioner, utfodring huvudsakligen på djur av hjortfamiljen. Detta lejon arten är utrotningshotad och på randen till utrotning i östra USA, och deras befolkning har kraftigt sänkt i västra territorier.

Enligt vissa forskare kan den amerikanska lejonet inte vara en sann medlem av släktet Panthera leo eller lejon familj. Det bebott gång landet av dagens Kanada och USA, där fossil har hittats. Vissa paleontologer hävdar att medan den amerikanska lejonet gör aktie drag med moderna lejon och tigrar, är det närmare släkt med jaguaren.

Grott lejon, som förmodligen faktiskt inte bor i grottor, även är utdöda, men grottmålningar ge viss skildring av hur de såg ut och en uppfattning om deras beteende, såsom jakt i grupper. Även kooperativ jakt är kännetecknande för lionesses, även kallade hon-lejon, vissa forskare håller inte med kategori grottan lejon som ett lejon. De som förkastar en sådan klassificering tror att djuret närmare släkt med tigern.

  • En art som kallas grotta lejon är utdöd, men grottmålningar visa dem jaga tillsammans, som stolthet lionesses gör.
  • Den afrikanska lejon äter buffel och andra spel.
  • Asiatiska lejon är akut hotad och nästan helt begränsad till skogarna i Gujarat, Indien.