Vad är en Golden Orb Spider?

April 10

En gyllene orb spindel, även känd som en gyllene orb-Weaver, är en medlem av den Nephila släktet som snurrar gyllene banor. Dessa spindlar finns i flera delar av världen, främst i tropiska och subtropiska klimat. De finns i en mängd olika färger, mönster och storlekar. Honorna är generellt större än de manliga spindlar och tenderar att stanna i navet i deras webb. De förblir på eller nära deras banor i hela sina liv, livnär sig på sitt byte och parning.

Utbudet av den gyllene orb spider omfattar delar av Australien, Afrika, Asien, Sydamerika, Centralamerika och Nordamerika. De föredrar generellt öppna skogsmarker, skogsstigar och kust Shrublands, eftersom dessa miljöer ger dem rikligt byten och utrymme att spinna sina nät. De undviker de tätare delarna av regnskogar och gamla skogar.

Golden orb spindlar visar en mängd olika färger, beroende på enskilda arter. Färgerna varierar från gul eller röd till grå, svart och brunt. Vissa har markeringar på sina ryggsidor eller ben, till exempel en kombination av svarta eller bruna och gula ränder. Golden orb spindlar har avlånga kroppar. Honorna är mycket större än hanarna, med vissa arter som mäter upp till 2,5 inches (ca 6 cm).

Webben av den gyllene orb spider är unik bland spindel arter på grund av dess färg och struktur. De kan sträcka upp till 6 fot (1.82 meter) över, är en ljus gyllengul färg och är tjockare på den nedre halvan. Den övre halvan nära toppen av banan, som kallas navet, är där de kvinnliga väntar byten och manliga gyllene orb spindlar för reproduktion. De spenderar nästan all sin tid på nätet och lita på mindre spindelarter att befria bana av skräp.

Även om de flesta av bytet fångade i den gyllene orb spindelnät består av flugor, nattfjärilar och andra insekter kan större banor ibland fånga småfåglar och fladdermöss. Golden orb spindlar bita sina byten innan du täcker dem i siden och transporterar dem till toppen av nätet för att äta. Andra spindel arter och vissa fåglar och insektsarter stjäl ibland bytet från den gyllene orb spindelnät.

Manliga gyllene orb spindlar kvar på ytterkanterna av en kvinnlig webb under parningstiden och vänta på en chans att reproducera. Honan sveper sina ägg i siden och tar dem till ett skyddat område. Efter ca 30 dagar, äggen kläcks och den unga vistelse i ägget sac tills de molt. De lämnar i allmänhet webben om en månad senare.

  • Golden Orb spindlar verkar föredra spinning sina banor nära skogsstigar.