Vad är en Profylaktisk Knee Brace?

December 25

Profylaktisk knästöd passar runt benet och är avsedd att skydda knäet från skada under kontaktsporter. Det kan innehålla ensidiga eller bilaterala gångjärns mönster och består huvudsakligen av barer, gångjärn och remmar med lim. Med hjälp av en knästöd när stress sätta på knä förhindrar eller begränsar skadornas till ligament i den del av kroppen, till exempel den mediala säkerheter ligament (MCL) eller främre korsband (ACL). Den laterala ligament säkerheter (LCL) och den bakre korsbandet (PCL) är också skyddade.

Fördelarna med en profylaktisk knästöd innefattar absorptionen av slagkrafter som kan orsaka skador. Det minskar också kraft MCL och skyddar ACL mot skador från rotationskrafter under kontaktsporter som fotboll. Längden på stag bör vara så länge som kan bekvämt passar på persona € s ben. Ensidiga och bilaterala hängslen skingra energi under en kontaktskada annorlunda. Beroende på rörelsen inblandade, kan spridning av kraften förhindra en skada på ena ligament men inte på en annan.

På senare år har effektiviteten av en profylaktisk knästöd ifrågasatts. Med hjälp av någon hjälper ofta från fall till fall, men stora studier har inte visat signifikanta fördelar i större skala. Nyare teknik gör dessa typer av knä hängslen effektivare. Funktioner som dubbel upprätt gångjärn, baserade på biomekanik, direkt tvång bort från de stora ligament. Omfattande forskning har utökat förståelsen för hur olika typer av rörelse påverkar knä ligament, och experiment med funktionella modeller och kadaver knän har lett till bättre knästöd.

Människor som upplever knä ligament skador är alltid i riskzonen för att bli sårad igen. Om de bära en profylaktisk knästöd är ligamenten skyddas mot ytterligare skada, men stag kan störa utförandet av idrottare. Det kan skapa en falsk känsla av säkerhet, och skadan är möjligt om den person som bär stag inte är försiktig. I sport, kan staget också orsaka skador på andra spelare om de kommer i kontakt med den.

Offensiva och defensiva telefonarbetare i fotboll använder ett knästöd oftare, eftersom de löper en högre risk för knäskador, men andra spelare ofta avgöra mot den. Den profylaktiska knästöd rekommenderas av professionella och skolbussar ganska ofta, trots motstridiga studiedata som ifråga dess effektivitet. Patienterna brukar säga att genom att bära ett stag, de har mindre smärta och uppleva mindre allvarliga skador efter knä trauma.

  • Ett diagram av knät, inklusive ligament.
  • En person som bär ett knä stödbandage.
  • En profylaktisk knästöd är utformad för att skydda knäet mot skada under sport.