Vilka är de bästa tipsen för tandborstning?

June 19

Borsta tänderna är en integrerad del av tandhygien, och även om det är den aspekten flesta människor är bekanta med, det finns tips som kan göra det ännu mer effektivt. Korrekt borsta tänderna kan hjälpa till att förebygga gingivit, håligheter och tandköttsproblem, samt minska uppbyggnaden av tandsten. Borsta oneâ € s tänder är bäst tillsammans med en regim av daglig tandtråd, liksom regelbundna besök hos tandläkaren för rengöring och hälsokontroller. Lära ordentlig borstning teknik kommer att säkerställa optimal tandköttet och tandhälsa, och hjälpa avvärja förlusten av tänder eller allvarliga medicinska problem.

Historien om tandborstning går tillbaka tusentals år, med många stamkulturer använder pinnar för att borsta tänderna. Ofta är dessa pinnar skulle vara särskilt kapas för att hjälpa dem passar mellan tänderna, samt rena ytorna, och de skulle ibland användas med speciella blad för att hjälpa dem rena ännu mer effektivt. I andra fall, fjädrar, ben och även pigg spolar användes som tandborstar. Ursprunget till den moderna tandborsten kan spåras tillbaka till 14: e århundradet Kina, där Höga € s håret var fäst vid en pinne för att skapa något som närmar moderna borst.

Borsten är vad hjälper rengöra tänderna, så det är viktigt att hitta borst som är rätt för din mun. Du vill borst som är lika fast som känns bekvämt att din mun, så att du donâ € t måste använda våld för att kännas som du € re städning tänderna. Se till att hitta ett grepp som är bekväm, liksom. Du vill ha en tandborste med ett handtag som du kan hålla lätt utan kramade den hårt, och som leder till att borsta ur olika vinklar. Många tandläkare rekommenderar elektriska tandborstar, eftersom de minskar mängden tryck som behövs för att rengöra tänderna effektivt.

Borsta tänderna bör göras två gånger om dagen, och de flesta människor tycker att det är lättast att borsta på morgonen efter uppvaknandet, och omedelbart före sängen på natten. När du borstar, försök att inte använda för mycket kraft, och se till att borsta i minst ett par minuter, för att rengöra tänderna noggrant. För de plana tuggytor tänderna, hålla borsten så att ryggen bakom borsten är ungefär parallell med tänderna, och borsta med en stadig och tillbaka rörelse. För området direkt bakom framtänderna, håll borsten lodrätt, och arbeta upp och ner långsamt och stadigt. För fronter och ryggen på resten av dina tänder, håll borsten på ungefär en fyrtiofem graders vinkel och flytta borsten i korta drag hela vägen ner tänderna till där de möter tandköttet.

Att hitta en lämplig tandkräm är också en viktig del i att borsta tänderna. De flesta människor tror att du bör hitta en tandkräm med fluor i det, eftersom denna ingrediens hjälper kampen håligheter. Andra leta efter tandkrämer som innehåller naturliga slipmedel såsom bakpulver. Om du har problem med missfärgning, kan det vara värt att överväga en tandkräm med blekmedel tillade, och om du är benägna till svår tandsten du kanske vill hitta en tandkräm med starkare anti-tandsten ingredienser.

  • Borsta tänderna ordentligt kan hjälpa till att förebygga karies.
  • Regelbunden användning av tandtråd bör ingå som en del i ett tandborst regim.
  • Effektiv borsta tänderna är avgörande för en god tandhygien.
  • Elektriska tandborstar kräver mindre kraft.
  • För tusentals år sedan, kunde pigg spolar användas som tandborstar.
  • Tänderna borstas två gånger dagligen.
  • Tandläkare och tandhygienister kan instruera patienter på ordentlig borstteknik.
  • Borsta med bakpulver kan hjälpa vitare tänder naturligt.