Lös en Touch MAT Analogi med tanke Alternativa Mean

June 27

Lösa en analogi på Miller Analogier Test (MAT) är svårt, så du bör närma tuffa analogier med en plan. Ett sätt på vilket du kan dechiffrera ett förvirrande MAT analogi är genom att betrakta alla betydelser av villkoren, även de mindre vanliga sådana.

I likhet med MAT analogier som använder olika ordklasser, vissa analogier är tufft eftersom de använder sekundära, mindre vanliga definitioner av ord - typ av definitioner som är begravda flesta av vägen ner ordet ordlista posten.

Om du tittar upp för alternativa betydelser av ord på hårdare frågor, kommer du att vara mer benägna att fånga dem. Till exempel, här är en analogi som använder en sekundär definition av ett ord.

  1. Särbehandling på: åtskillnad :: _________________: FÖRKLENA
    1. (A) påverkar
    2. (B) FÖRRINGA
    3. (C) jest
    4. (D) tona

De flesta människor tänker på fördomar och orättvis behandling när de ser ordet diskriminera. Du kan av misstag tror att det är en 1: 3,2: 4 analogi och bygga en mening som Förhoppningsvis skulle du märka att skilja betyder inte "att nedvärdera" och fånga dina misstag "diskriminera betyder för fördomar.".

Om du ansåg den sekundära definitionen på diskriminering - att döma mellan subtila skillnader - du kunde korrekt identifiera analogi som 1: ". Diskriminera betyder att skilja": 2,3 4 och bygga en mening som sedan kan du matcha det till Choice ( B) och den fjärde termen: ". Om du vill förringa sätt att nedvärdera"

Leta efter alternativa betydelser att visas oftare på frågor senare i MAT, än på de tidigare frågorna, som ofta lättare att lösa.