Vad är börshandlade fonder om?

March 16

En del av en ETF (börshandlad fond) representerar ägandet (mest typiskt) i en korg av företagsbeståndet. Att köpa eller sälja en ETF, du gör en beställning med en mäklare, antingen per telefon eller på nätet.

Till skillnad från en vanlig fond, där substansvärdet beräknas vanligen i slutet av handelsdagen, låter en ETF dig att handla hela dagen. Dessutom kan du både gå långt och vara kort med ETF, något du canâ € t gör med vanliga fonder.

En av baksidorna med att investera i ETF: er är att de kan vara ganska volatil eftersom de spåra derivatinstrument som handel med terminsmarknaderna.

Priset på en ETF förändringar under handelsdagen, det vill säga från 9:30 till 16:00 Wall Street tid, går upp eller gå ner med marknadsvärdet av de värdepapper som det innehar. (Ibland kan det finnas en liten gungning, men sällan något allvarligt.)

Ursprungligen var ETF utvecklats för att spegla olika index:

  • Den SPDR 500 (ticker SPY) representerar bestånd från S & P (Standard och Poorâ € s) 500, ett index över de 500 största företagen i USA.
  • De DIAMANTER Förtroende serie 1 (ticker DIA) representerar de 30 underliggande lager av Dow Jones Industrial Average index.
  • NASDAQ-100 Förtroende Series 1, annars känd som Qubes (ticker QQQQ), representerar de 100 lager av NASDAQ-100 Index.