Vad är Marketing Effectiveness?

April 16

Marknadsföring effektivitet är mätning av resultaten jämfört med de pengar som spenderas. Avkastningen på marknadsinvesteringar (ROMI) bör skapa en rimlig vinst för marknadsförare. Av denna anledning är effektiv marknadsföring mycket fokuserad på resultat. För att få ett resultat gynnsamt för ROMI är strategiska ledningen av hela marknadsmixen avgörande.

En marknadsföringsmixen innehåller produkten, platsen eller distribution, pris och marknadsföring. Dessa kallas de fyra P: s marknadsföring. Kombinationen av strategier för var och en av de fyra marknadsföringskomponenterna skapar det totala erbjudandet till kunden. Om hela erbjudandet fångar uppmärksamheten, räntor, lust och handling (Aida) av den önskade, eller målet, för att konsumenterna skapa goda resultat för de pengar som spend, är marknadsföring effektivitet uppnås.

Strategisk planering av erbjudandet görs efter en analys av marknadsundersökningar. Marknadsundersökningar ger marknadsförare värdefull information om sin målgrupp, eller vilken typ av konsumenter som mest sannolikt att vilja eller behöva deras kunders produkter. Kunder betalar marknadsförare ur sin reklambudget för att få försäljningstillfällen. Om klienterna inte får lönsamma resultat på sina marknadsinvesteringar, var sin budget till spillo och de ger inte en marknadsföringsbyrå upprepa verksamhet. En reklambyrå kan inte stanna kvar i verksamheten om det inte kan konsekvent skapa marknadsföring effektivitet för sina kunder.

Till exempel måste reklamen inte bara kommunicera så bra till den målgrupp som den tvingar dem att vilja köpa kundens produkter, men annonserna måste strategiskt placerade i termer av räckvidd. Till exempel, kommer sannolikt att vara pensionärer, så placera även de bäst skrivna annonser för denna produkt i en tonåring tidningen skulle vara ineffektiv marknadsföring målgruppen för ortopediska strumpor. Kreativitet i termer av annonscopywriting och grafisk design betyder ingenting för betalande kunder utan marknadsföringen effektivitet. Medan vissa reklambyråer fokuserar på kreativa annonser och vinnande utmärkelser, marknadsföring organ berörs främst med resultat. Reklam är en liten del av den totala marknadsmixen; det ingår i främjandet aspekten av det.

Marknadsförare mäta resultaten av sina insatser för att nå målgruppen med hjälp av vetenskapliga tester. På detta sätt, de mäta responsen från sina målgrupper till specifika annonser och marknadsföringsinsatser. Strategisk ledning kan sedan förbättras efter mätning analys för efterföljande marknadsföringskampanjer. Effektiva marknadsföringsbyråer måste snabbt lära sig vad fungerar så deras kunders ROMI förblir värt och de stanna i verksamheten. Marknadsföring förvaltningsverksamheten (MOM) finns också inom avdelningar företag och inte enbart utifrån byråer.