Vad är Prenatal vitaminer?

April 15

Prenatal vitaminer är vitamintillskott som är avsedda att intas specifikt under graviditet och under amning. De är multivitaminer som innehåller många kosttillskott som är tänkta att inte bara öka hälsan hos fostret och mamman, men också för att förebygga många vanliga missbildningar. Prenatal vitaminer kan administreras i många olika former, inklusive kapsel, vätska och tugg former.

Prenatal vitaminer är tagna av blivande mödrar främst i syfte att ersätta bristfälliga tillskott i motherâ € s kost. Främst bland dessa näringsämnen är folsyra, järn och kalcium. Andra som också är viktiga inkluderar tiamin, riboflavin och vitamin A, B-12, C, D och E. Med definitionen av tillägg, dessa innebar främst att öka nivåerna av näringsämnen som eventuellt kan saknas, och prenatal vitaminer är tänkta för att användas tillsammans med en hälsosam kost, vilket är mycket viktigare i och för sig för en hälsosam graviditet.

Den folsyra i prenatal vitaminer är en av de viktigaste näringsämnena, och det är viktigt för att förebygga neural störningar av fostret som ryggmärgsbråck. Medan fostret växer inuti mamman, kan det tömma extra kalcium från mamman, vilket fick henne att förlora bentäthet, och det är därför det kalcium i sig är ett viktigt komplement. Järn är bland de viktigaste av de tillägg som finns i prenatal vitaminer på grund av dess betydelse för att hjälpa till att transportera syre genom blodomloppet i både modern och fostret.

Trots deras betydelse under graviditeten kan prenatal vitaminer inte alltid bära rätt mängd för att komplettera en hälsosam kost. Detta kan vara särskilt sant i fallet med kalcium, vilket är nödvändigt i högre mängder än vad som kan återfinnas i endast en prenatal vitamin. Fler näringsämnen som prenatal vitaminer kan sakna är essentiella fettsyror. Specifikt finns det en omega-3 fettsyra som kallas DHA som är viktig i fosterutvecklingen av hjärnan, nerv och ögonvävnader. DHA finns i fiskoljor, och ofta en förlossningsläkare kommer att rekommendera en extra tillägg på detta viktiga näringsämne.

Ibland på grund av deras höga halter av näringsämnen, prenatal vitaminer har varit kända för att orsaka illamående hos gravida kvinnor. Komplicerar detta är det faktum att många kvinnor redan upplever höga nivåer av illamående under graviditeten, och detta är allmänt känd som graviditetsillamående. I dessa fall kommer womanâ € s läkare har oftast patienten byta till en annan form av prenatal vitamin, såsom chewables eller kapslar, i syfte att lindra dessa symptom.

  • Prenatal vitaminer öka hälsan hos både fostret och modern.
  • Läkare ordinera ofta prenatal vitaminer under graviditeten.
  • Prenatal vitaminer främja hälsa för både mamman och växande barnet.
  • Prenatal vitaminer är ökända för att orsaka en ökning av morgonsjuksymptom, så shoppa runt efter rätt vitamin är nyckeln.
  • Prenatal vitaminer bör också tas under amning.
  • Folsyra, järn och Omega-3-fettsyran DHA vanligen ingår i prenatal vitaminer.
  • Prenatal vitaminer kan orsaka förstoppning och matsmältningsbesvär hos vissa kvinnor.