Vad är Vattentät Paint?

April 19

Vattentät färg är antingen vattenavvisande eller helt vattentät och kan användas i hemmet i badrum eller källare eller användas utanför hemmet på föremål såsom båtar, fågelbad eller vattentankar. Det ofta görs med en latex, olja eller betongfundament, som alla kan ge en stark vattentät tätning. Den typ av färg som används beror på var den tillämpas och hur mycket fukt det måste upprätthålla. Inne i hemmet, ofta det används på ytor av betong eller trä.

Inne i hemmet, är denna färg används ofta för att skydda badrum eller källarväggar från läckande eller från fukt. När den appliceras till cement väggar i källaren, kan det hjälpa till att undvika vatteninträngning och den resulterande skador på en homeâ € s fundament. I sin tur, det kan också förhindra skador som kan leda till kostsamma reparationer.

Vattentät färg ofta används i badrum eftersom det hindrar fukten från att sippra in i väggarna. Dessa färger är valda helt enkelt eftersom vanlig färg inte kommer att stå upp lika bra att de fuktiga förhållanden orsakade av täta duschar, badar och rinnande vatten i diskhon. Det huvudsakliga syftet med färgen är att hålla fukt i badrummet. Om fukt kommer in i väggarna, sedan mögel eller mögel kan bygga upp och orsaka fula fläckar och skapa möjligheter för hälsofrågor samt.

Vattentät färg kan inte fixa allt på egen hand, dock. Eventuella sprickor i en källare vägg eller andra öppningar runt sanitetsporslin, exempelvis måste tätas. Precis som andra färger, måste vattentäta versioner appliceras på ren, torra ytor för att det ska fästa ordentligt. Vid behov kan en avfuktare köras i flera dagar för att hjälpa till att sänka luftfuktigheten.

Ett annat vanligt användnings för vattentät färg är på väggar i starkt trafikerade områden. Ett hem farstun är en bra plats för vattenfast färg, eftersom det lätt kan saneras. Hand utskrifter från barn eller smuts på väggarna också kan tvättas bort lättare. Färgen innehåller en skyddande yta som håller färgen från att lossna när den håller på att rengöras.

Epoxifärger är en tung typ av vattentät färg som används för båtar, utrustning och tankar, till exempel. Dessa färger innehåller starka kemikalier som skyddar ett föremål medan det är nedsänkt i vatten. Epoxifärger har en stark tätningsmedel förmåga som de innehåller i allmänhet inga lösningsmedel och kommer att behålla sin tjocklek som de torkar. Vissa epoxifärger är så hållbara att de kan även användas under vatten.

  • Luftfuktigheten i ett badrum kan utlösa en situation där mögel kan blomstra.
  • Vattentät färg kan användas i källare att åstadkomma en tätning.
  • Vattentät färg används för att måla båtar.