Vad är ekologisk olivolja?

October 16

Ekologisk olivolja görs genom krossning och pressning oliver att extrahera deras rika, flavorful oljor. Medan det finns många typer av olivolja på marknaden, de som är markerade som ekologiska allmänhet produceras med hållbara metoder. Detta kan inkludera växer och skörda oliverna utan starka kemikalier eller bekämpningsmedel. Jämfört med standard olivolja, är organisk olivolja ofta har en förbättrad smak och näringsvärde. Det skapar också mindre skada på miljön under hela sin produktionscykel.

Majoriteten av världens jordbruk odlas med hjälp av kemiska baserade gödningsmedel eller bekämpningsmedel. Dessa kemikalier kan läcka in i den mat de använder för att växa, i slutändan påverkar människors hälsa. Kemiska bekämpningsmedel och gödningsmedel också hamna i världens vattenförsörjning, och till och med i luften, där de bidrar till föroreningar och global uppvärmning. Dessa kemikalier störa även djur- och växtlivet. Ekologisk olivolja produceras utan dessa typer av kemikalier, vilket gör det bättre för både människors hälsa och miljön.

Det är viktigt att förstå de olika typer av olivolja och hur de görs. Extra jungfru ekologisk olivolja görs från första pressningen av en skörd av oliver. Jungfruolja är gjord av den andra pressning, och tenderar att erbjuda färre näringsämnen än extra jungfru sorter. Ekologisk olivolja markerad som ordinarie eller ren typiskt skära med andra oljor, såsom raps eller grönsak.

En av de främsta fördelarna med att välja ekologisk olivolja är dess förbättrad smak och näringsinnehåll. Ekologiska oljor innehåller i allmänhet högre halter av antioxidanter, som bidrar till att minska risken för cancer. De innehåller också enkelomättade fetter, som skyddar hjärtat genom att sänka det onda kolesterolet och höja goda kolesterolet avläsningar. Ekologisk olivolja tenderar också att smaka bättre än vanliga sorter, och är fri från skadliga kemikalier.

Innan du köper olivolja baserad på en ekologisk märkning, bör köparna förstå hur ekologisk märkning fungerar. Varje land använder sitt eget system för produktcertifiering, och många är beroende av en mängd organiska märkningsorgan. Innan du gör ett köp, bör användarna kontrollera vilken organisation certifierade produkten. Genom att granska denna organisations normer, kan köparna avgöra om produkten uppfyller deras förväntningar. Detta kan inkludera att granska exakt hur certifieringsorganet upprätthåller och tester produkter, samt vad dess normer är för märkning av en produkt som ekologisk.

  • Olivträd.
  • Ciabatta bröd serveras ofta med olivolja.
  • Olivolja är bra för matlagning en mängd olika måltider.
  • Canolaolja blandas ofta med olivolja för att skapa den utspädda, "extra ljus" olivolja.
  • Behållare av olivolja.