Vad är förhållandet mellan Oregano och Candida?

March 24

Oregano har naturliga svampdödande egenskaper som gör det en alternativ växtbaserade behandling för candidainfektioner. Föreningar i oregano har befunnits döda svampen Candida albicans. Förhållandet mellan oregano och candida har varit känt i världen av traditionella healing i århundraden och har börjat erkännas i moderna medicinska studier. För att få de candida behandlingsfördelar, kan färsk eller torkad oregano göras till en te eller läggas till livsmedel, eller man kan använda oregano olja. Oregano olja är dock stark och används bäst under ledning av en läkare eller utbildad herbalist.

Förhållandet mellan oregano och candida har kopplats till karvakrol och tymol, två föreningar som förekommer naturligt i ört. Individuellt, karvakrol och tymol både visa svampdödande egenskaper, men tillsammans förhållandet förstoras för ökad effektivitet. Eftersom dessa svampar-fighting föreningar in i kroppen, de absorberas i blodet, där de direkt påverkar Candida albicans samt några andra typer av skadliga bakterier.

Ett viktigt inslag i relationen mellan oregano och candida är att den endast angriper skadesvampar medan de nyttiga tarmfloran ensam. Traditionella antibiotika som används för att bekämpa jäst infektioner döda både skadliga och nyttiga floran i kroppen systemet. Detta kan leda till matsmältningsproblem och ett försvagat immunförsvar.

Candida är vanligt förekommande i tarmkanalen hos friska människor och inte alltid skapar hälsoproblem. Den hålls i schack av andra nyttiga bakterier och svampar i tarmkanalen. Ur balans, men kan candida leda till hälsoproblem. När svampen börjar att proliferera kontrolleras, kan den betona kroppen och orsaka letargi och påverkar leverfunktionen. En vaginal svampinfektion hos kvinnor är en allmänt erkänd symptom på okontrollerade candida albicans.

Som en förebyggande åtgärd, kan färsk eller torkad oregano föras livsmedel för att dra nytta av den helande sambandet mellan oregano och candida. Detta hjälper till att hålla denna gemensamma svampar i balansen i kroppen systemet. Oregano örter kan också vara genomsyrad av varmt vatten för att göra en smakrik te.

Eterisk olja av oregano kan användas för att behandla candida och andra bakteriella eller svampinfektioner samt. Det kan spädas i vatten eller placeras direkt under tungan - 02:59 droppar i allmänhet anses säkra, men eteriska oljor är starka och kan orsaka allvarliga hälsoproblem när de används på fel sätt. Som sådan, är det viktigt att konsultera en utbildad herbalist eller en läkare före användning av eterisk olja.

  • Oregano har naturliga anti-svamp egenskaper.
  • Oregano olja för att behandla candida bör användas på enligt anvisningar av en läkare.