Vad är en Koala?

March 23

Koala är en tuftade-eared pungdjur, med dess primära livsmiljö i Australien. Några har flyttats till öar som omger Australien, men de flesta gör sina hem i östra Australien. Bevis på koala populationer i andra delar av Australien finns, men de flesta förlorade deras livsmiljö på grund av ökat byggande och människaingrepp på livsmiljö. Det anses nu vara en utrotningshotad art.

Koala är trädlevande, vilket innebär att de lever i träd. De har också en långsam ämnesomsättning, vilket är anledningen till att de tillbringar nästan 20 timmar på dagen sover. Vid födseln, de är mycket liten, ungefär storleken av ett jellybean. De saknar också sina varumärkes fluffiga öron och ögon.

Vid ungefär sex månader, barnet koala mer liknar en mogen man, och satsningar ur påsen för att äta sin motherâ € s utsöndrade och rötas eukalyptus. Med ett år, kommer barnet tillbringar det mesta av sin tid utanför påsen, och äter det primära kosten av eukalyptusblad, och ibland skälla.

En fullvuxen koala kan vara ungefär 17 pounds (7,71 kg), även om detta varierar beroende på kön. Den vuxna är ca 2 till 3 fot (0,6 - 0.91m). Hanarna är större än honorna.

Koala kommer blir könsmogna vid ca 02:58 år, och honan kommer att ha cirka 12 barn i en livstid, var födda ensamma. Koalas i det vilda lever cirka 15-18 år. Utöver de stora öron, de har en stor brun till svart näsa. De har tät grå till grå-brun päls, med vita eller grädde markeringar.

Djurets päls gjorde dem attraktiva för jägare som drivit de arter som nära utrotning genom rovjakt. Denna praxis slutade i mitten av 20-talet och ansträngningar gjordes för att bevara de återstående arterna. Dessa ansträngningar har varit ganska framgångsrik, även om deras hotade status är fortfarande en oro på grund av förlust av livsmiljöer.

Koala populationer har också drabbats där de har flyttat. Befolkningen på Kangaroo Island har lett till extrem överbefolkning och sjukdom. Insatser är på gång för att stävja expansionen befolkning, kommer överväldigande stöd från gemenskapen till koala inte låta djuren ska avlivas. Flytt tillbaka till fastlandet i Australien har inte varit framgångsrika. Strategier för att minska befolkningen involverar närvarande skytte hormonfyllda pilar på honor för att förhindra reproduktion.

Koala kan inte kallas en exceptionellt intelligent djur. Den har en mycket liten hjärna som bara upptar ca 40% av sin hjärnskålen. På en typisk dag, äter den, sover och tar hand om sina ungar. Även om det har en enorm visuella intryck, närmar sig en vild man inte rekommenderas. De kan vara ganska sur, och deras ansen klor och stark bett skall kunna undvikas. Vad bra, kan medlemmar i fastlandet befolkningen lider av klamydia, som skulle kunna överföras genom en tugga.

Även koala kallas ofta en koalabjörn, är det inte relaterat till björnar. En av dess främsta utmärkelser från björnar är att det är ett pungdjur. Den har en mycket närmare relation till wombat, och andra pungdjur i Australien och Tasmanien.

  • Vissa koalor har flyttats till öar som omger Australien, men de flesta gör sina hem i östra Australien.
  • Koalas är trädlevande pungdjur som är hemma i Australien.
  • Koalas äter främst eukalyptusblad.