Vad är Köttfärs Fårkött?

May 26

Fårkött är köttet av en vuxen får, inte lammet av djurets första året eller ungfår sin andra eller tredje. Efter slaktare trimma de främsta styckningsdelar av fårkött som rygg, skaft och ställningar, resten används ofta för att göra malet fårkött. Fast inte lika vanligt en kött i väst, marken eller malet fårkött faktorer tungt i köket av kulturer i hela östra halvklotet - från Grekland till Asien, Norge till Australien. I denna del av världen kor eller grisar regelbundet eschewed som livsmedel.

Primal sektioner av ett får är liknande de i andra djur. Får anses allmänt prime när slaktas vid cirka fem år gammal, men köttet blir tekniskt fårkött på ungefär två år gammal när djuren har sänkt sina permanenta tänder. De mest-prime snitt av fårkött är desamma som i den yngre lamm och Hogget liknande den övre delen av benet, eller skaft, samt bröst, rygg och revben. Vad som blir över kommer ofta går att göra färs, även om många kockar kommer att använda prime nedskärningar eller lamm för detta ändamål också.

Malet fårkött kan framställas på så många sätt som malet eller köttfärs eller fläsk: grillade i hamburgare, bakat i limpor, rökt inne korv. Det är ofta ersätta lamm i grekisk gyro kött, för en djärvare, jordig smak. Denna process, som inkluderar nötkött samt medför en malningsprocess som injicerar olika andra ingredienser som ströbröd, oregano och andra medelhavsstil kryddor innan härdning på en vertikal spett. Spettet kan senare spinnas genom en öppen-faced ugn, som låter kocken trimma bort stekt skivor som köttet kockar långsamt.

En ikonisk användning av malet fårkött ensam kan hittas i en USA Mellanöstern maträtt som kallas keema. Serveras eller kastade med ris, kräver denna lamm eller fårkött som ska fräsas på hög värme i en kastrull med vitlök och lök. Den brynt fårkött är sedan lätt badade i köttbuljong, tomatpuré och Indiens ubiquitous krydda blandning, garam masala tills fårkött absorberar all vätska.

Många kulturer använder malet fårkött eller lamm, i stället för nötkött och griskött, för att göra korv eller hamburgare kött. En gourmet presentation kan fås med malet fårkött tartare, som genomgår en slipning med grönsaker, citrus, örter och kryddor innan köttet långsamt "kockar" för tre eller fler timmar i kylskåp. Genom att lägga till frukter som apelsin, citron eller grapefrukt till färs, förbereder en kall syrabad köttet för service. Skålen kan garneras med färska frukter och grönsaker, kex och rostat bröd.

  • Fårkött skördas från vuxna får.
  • Köttfärs fårkött slipas från kött överblivna efter de främsta köttbitar kan begäras.