Vad är Morina?

March 29

Morina är ett släkte av blomväxter som hör till Morinaceae familjen. Dess namn härstammar från den franska botanisten Louis Morin. Dessa blomväxter är blombärande och utsädesanläggningar som omger deras frön eller fröämnen inuti deras äggstockar, som ligger i pistillen. Ett gemensamt namn för dessa anläggningar är whorl blommor. Provinserna Himalaya och Pakistan fungerar som deras hem, och det finns 17 noterade arter av dessa perenner.

Lång, mjuk och tjock stjälkar stöd kluster av spiral blommor som täcker nästan hälften av sina stjälkar. Små till medelstora rörformiga blommar i olika nyanser av vitt och rosa förvandlas till mörka nyanser av lila och crimson varje gång mitten sommaren närmar. Tips av sina vaxliknande men doftande blad har korta ryggar som fungerar som naturligt skydd mot människor, djur och insekter.

Den vanligaste speciea av Morina är longifolia. Den växer till en höjd av 1 till 3 fot (0,3-0,9 m) och björnar benvita blommor som visar en lila nyans som dess fröämnen börjar gro. Ett annat namn för denna sort är den persiska stäppen blomman eftersom den växer i överflöd på gräsbevuxna kullar och slätter. Vilda växande longifolia växter är vanliga i områden i Sonmus Pass i Kashmir. Hus i Xingjian, Kina, också växa rader av denna blommande perenn runt sina partier som markörer för sina gårdar.

Små röda och vita blommor observeras i Morina polyphylla arter. Klumpar av dess blommar bildar en spik-liknande struktur inneslutna av mörkgröna högblad. Bladen av denna sort är ca 1 fot (0,3 m) lång med nållika tips. Starka vindar kan bryta stjälkar av dessa typer av blommor såvida planterade i flera rader eller mot en vägg. Full blommar vanligen väntas dyka mellan månaderna juni och augusti.

Formationerna manifeste av Morina gör dem populära alternativen för prydnadsväxter i stenpartier och andra utomhus utrymmen. Bevara hela stjälken tillsammans med blommor och blad är möjligt genom ett torkmetod så de kan användas som dekorationer för vinter tillfällen. Torkade kronblad infunderas med väldoftande oljor kan också användas för potpurri.

Vid odling Morina växter, är det optimalt att så sina frön i öppna områden med mycket solljus. Torr och delvis sur jord passar utbredningsprocessen bäst. Cutting rötterna är också ett sätt att reproducera dessa typer av blommor; Men, det tar ungefär hälften till ett helt år för stabila rötter att växa.

  • Morina kan hittas växer i vissa områden i Himalaya.