Credit Counseling Agenturer

April 3

Liksom med det mesta annat i livet-skolgång, karriärer, och dating-det finns byråer allt tillägnad ge dig den bästa finansiella och kredit rådgivning möjligt. Och precis som med det mesta annat i livet, det finns falska organisationer som bara vill ta dina pengar, få dig att se dum, eller både och. Om du väljer att gå till en kredit rådgivning byrå, se till att du gör det rätt och skydda dina pengar, information och finansiella anseende.

Den största tips att hantera en kredit rådgivning byrå är att göra dina läxor och göra det bra. Vet dina saker om vad du kan förvänta dig från en kredit byrå, de tjänster de erbjuder, och även vad andra säger om dem. Få online och även gå ut så att du kan hitta den fullständiga scoop på dina olika alternativ. Credit counseling organ bör inte bara erbjuda dig budgetering och riktlinjer pengar förvaltning, men de bör också ha information och rådgivning finns på hur man undviker och få ut av skulden, bygga upp bra kredit, och reparera skadade kredit. Vissa byråer erbjuder även en skuldkonsolidering plan där du betalar dem som i sin tur betala dina fordringsägare.

När börjar din kredit byrå sökning se till att alla dina alternativ är medlemmar i Nationella stiftelsen för Credit Counseling (NFCC) eller Association of Independent Consumer Credit Counseling byråer (AICCCA), två av de mest prestigefyllda och pålitliga organisationer i kredit rådgivning industrin . Ackrediteringsprocessen för dessa organisationer är nog för att du att oavsett byrå du undersöker är minst legitimt. Kontrollera om någon lämnat in klagomål mot byråerna du söker in och du kan använda det som en riktlinje för nivån och kvaliteten på service du kan förvänta dig.

Det skulle förmodligen gynna dig att undersöka byråer som inte bara erbjuder en-mot-en rådgivning utan även ytterligare material som syftar till att informera dig i frågor som rör kredit och ekonomiskt förnuft. Om du kan hitta några byråer som tillåter dig att hjälpa dig själv då du är i god form. En annan sak att avgöra är om du behöver någon professionell att hantera dina konton för dig. Är din situation mild nog så att du kan hantera det på egen hand med rätt information och rådgivning eller är du i sådana skatte sund som du behöver någon objektiv att hantera dina konton och berätta vad du ska göra? Det är mer av ett personligt beslut och en som lätt löses antingen sätt. Observera dock att om du använder en professionell rådgivare för att hantera dina pengar som du kommer att få betala ytterligare avgifter.

Credit counseling organ verkligen är ute för att hjälpa dig ut och kan vara en stor fördel för dig som du räkna ut din ekonomiska situation. Närma sig dem med försiktighet dock och göra så mycket läxor i ämnet som du eventuellt kan. Ju mer du vet själv desto mer kan du hjälpa dig själv och få dig tillbaka på stadiga fötter.