Skötsel av Broccoli

March 21

Broccoli kan verka som det är en hård grönsak att växa, men i verkligheten är det ett av de enklaste för ett hem trädgårdsmästare. Oavsett om du kommer att växa denna grönsak på våren eller hösten, är detta en grönsak som ger utöver den första skörden. Det finns några saker som kan göras för att hjälpa till med framgång ta hand om din broccoli. Med lite eftertanke och planering är du på god väg att få några bra smak broccoli.

Broccoli anses vara en "cool" grönsak, vilket betyder att den behöver det svalare väder att blomma och växa. En av de intressanta sakerna med broccoli är att du vill plantera antingen i början våren eller på hösten. Men inte tänker på att odla broccoli under de varma sommarmånaderna. Det beror på broccoli inte gör bra när temperaturen är över 80 grader Fahrenheit.

Eftersom det finns två olika växtsäsonger för broccoli, börjar plantorna varierar något beroende på vilken årstid du väljer för ditt växande.

  • En sommar skörd: starta frön inomhus ungefär sex veckor innan vad som brukar anses vara dags för den sista vårfrost. (Du kan ta reda på när det blir genom att gå till Climate Prediction Center på http://www.cpc.noaa.gov/products/forecasts/.) När plantorna är cirka tre veckor gammal start till härdade-off plantan ; vilket sker genom inställning av fröplanta ut lite varje dag. Börja med femton minuter utanför och sedan lägga lite mer tid varje dag. När plantorna är cirka fyra veckor gamla transplantation dem i din trädgård.
  • Fall skörd: Broccoli är också en bra grönsak för hösten skörden. Genom att gå till Climate Prediction Center kan du bestämma om när den första hösten frosten kommer att bli. Plan tillbaka tolv till fjorton veckor och börjar att starta frön inomhus. När plantorna är mellan fyra till sex veckor gamla, transplantera de härdade plantor i trädgården.

När det gäller att vattna din broccoli du kommer att vilja hålla vattning till minst en tum vatten per vecka och högst 1-1 / 2 inches av vatten. Växterna behöver också vattnas regelbundet.

När det gäller att gödsling din anläggning, börja med en långsam frisättning gödselmedel, vanligtvis en organisk gödsel är bäst. Sedan ungefär en gång i månaden kommer du vill lägga lite mer gödsel. Bara vara noga med att inte över gödsla din broccoli. Broccoli kräver inte mycket av gödsel.

Överväg att använda kompost när temperaturerna börjar få till ca 70 grader Fahrenheit. Detta kommer att hjälpa till att hålla växterna svalare.

Du kommer att vilja börja skörda din broccoli när huvud capita är cirka 5:56 inches i diameter. Broccolin kommer att vara i kluster som ser ut som blomknoppar som inte har öppnat. När du har skördat huvud huvudet skotten kommer att växa snabbare. Skotten blir mindre än huvud huvud var, men de har en stor smak.