Vad är matchande fonder?

April 9

Matchande fonder är bidrag till ett projekt eller en organisation som matchar bidrag annan sponsor eller givare. De två primära tillämpningar av motsvarande medel system är federala val i vissa regioner, och välgörenhetsgrupper över hela världen. Matchande medel tillåta en viss del av alla donationer som ska fördubblas genom den matchande bidrags, och kan vara ett utmärkt sätt att engagera fler människor i en välgörenhetsorganisation eller ideell orsak.

Många välgörenhetsorganisationer kommer att söka donatorer, stiftelser eller företag som är villiga att sätta upp motsvarande medel för en välgörenhetskampanj eller händelse. Vanligtvis motsvarande medel gäller endast upp till maximalt, t.ex. matchande bidrag på upp till $ 5000 $ (USD). Detta begränsar möjligheten att ett företag eller donator måste backa ut ur en matchande avtal eftersom fonden de måste matcha vuxit över sina tillgångar. Att ha en maximal matchning belopp minskar risken att givarna kommer att skrämmas av en framgångsrik kampanj, och istället kunna göra en matchande bidrag inom sina tillgångar.

Program som utnyttjar motsvarande medel kan ha större framgång locka donatorer. Eftersom givare garanteras att deras donation kommer att, i praktiken, fördubblas genom matchnings löfte, kan de vara mer entusiastisk över att ge. De benägna att ge även små mängder till välgörenhet kan vara lyckligare att ge sina $ 20 USD till en grupp i vetskap om att det kommer att förvandlas till $ 40 USD genom att matcha fonder.

Det finns många organisationer som är specialiserade på att matcha fond donationer, inklusive några statliga program avsedda att tillhandahålla vissa orsaker. National Endowment for humaniora i USA ger bidrag och stöd till humaniora-baserade projekt, ofta genom motsvarande medel. För att ansöka om dessa donationer, måste de sökande ofta lämna omfattande förslag som pekar ut hur pengarna kommer att spenderas och varför det bör beviljas.

I presidentvalet, ger USA: s regering matchande medel till vissa kandidater. För att bli godkänd måste kandidaten höja minst $ 5000 USD i 20 delstater. I ett allmänt val, är ett lägre bidrag tillåts för kvalificerade tredjeparts kandidater, som får matchande donationer i proportion till den andel av rösterna som de vann i primärvalen. Dessutom måste kandidaterna överens om att spendera lock på kampanjen, inklusive personliga utgifter. Kandidater kan välja bort i processen om så önskas, vilket ger dem möjlighet att bedriva en kampanj utan utgiftstak. Federal motsvarande medel tillåter upp till $ 250 USD för varje enskilt bidrag som skall matchas.